Frådsende politikere som genopstiller #9 : Jacob Bundsgaard – konferencedeltagelse blev solgt som Obama-rådgivning

Del artiklen her:

Spurgte man borgmesteren selv, skulle han rådgive den daværende amerikanske præsident om den såkaldte Aarhus-model. Men i virkeligheden skulle Jacob Bundsgaard blot til USA, som menig deltager i en konference.

Jacob Bundsgaard

– USA´s præsident Barack Obama har inviteret Jacob Bundsgaard (S) til Det Hvide Hus, hvor Aarhus-borgmesteren skal fortælle om den såkaldte Aarhus-model med at tackle radikaliserede unge.

Sådan lød det fra Ekstra Bladet den 17. februar 2015 i forbindelse med, at førstemanden i Smilets By rejste til USA. Tilsyneladende skulle Bundsgaard spille en fremtrædende rolle i en stort anlagt konference, for her at fortælle om hvordan man i den jyske hovedstad havde været i stand til at skabe dialog med islamister. Samme dag skrev DR, tilsyneladende på baggrund af en pressemeddelelse fra borgmestrens stab, at Bundsgaard skulle bidrage med sine erfaringer :

Formålet med Jacob Bundsgaard deltagelse er netop at fortælle om det særlige forebyggelsesarbejde, som Aarhus Kommune laver mod unge, der er i risikozonen for at drage i krig i Syrien.

Læs også : Frådsedirektør tjente over 1.500.000 kroner om året – og betalte 5.000 kroner i husleje for herskabsvilla på 200 kvadratmeter

Men der var dog bare det lille problem, at Jacob Bundsgaard slet ikke skulle rådgive Obama, men blot overværer en tale, som den daværende amerikanske præsident skulle holde. Som Journalista.dk kunne afsløre tilbage i foråret 2015, var det i forbindelse med en konference, som blev afholdt om mulighederne for at integrere ekstremister.

 

Kæmpe lønfest under socialdemokratens ledelse

Fremstillingen af USA-rejsen som et besøg hos Barack Obama, er dog langt fra den eneste grund til, at Jacob Bundsgaard indgår på Journalista.dk’s Top 10-listen over frådsende lokalpolitikere, som søger genvalg ved lokalvalgene den 21. november.

Læs også : Mens sparekniven blev svunget : Politikere og ledende embedsmænd fejrede udenlandsrejse til 200.000 kroner med klassisk dinner-show om død soldat

Det skyldes også andre afsløringer, som vi indenfor de seneste år har kunnet offentliggøre om socialdemokratens forvaltning. Eksempelvis om lønniveauet i Aarhus Kommune, som på det nærmeste er eksploderet under Bundsgaards ledelse.

Således var der i 2016 så mange medarbejdere med årslønninger over millionen, at det næsten ville være svært at undgå at møde nogle af dem, hvis man spiste frokost i kantinen på rådhuset i Aarhus. I alt drejede det sig ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk om 29 medarbejdere, som havde en årlig indtægt over millionen.

Læs også : Afholdt Anna Mee Allerslevs fødselsdag – og fik millionordre fra hendes forvaltning uden konkurrence

Samtidig spiller det også ind, at det aarhusianske byråd gerne holder en god fest for at fejre sig selv, hvilket dog i sagens natur sker på skatteydernes regning. Således kostede det omkring 120.000 kroner, da det holdt afskedsfest efter den seneste overståede byrådsperiode i 2014.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*