Frådsende politikere som genopstiller #4 : Ole Bondo Christensen – borgmestrenes førende festarrangør

Del artiklen her:

Vestforbræningen har på det nærmeste været en festforening for en række fremtrædende borgmestre fra hovedstadsområdet. I spidsen har stået socialdemokraten Ole Bonde Christensen, som har været blandt deltagerne ved både dyre og våde sammenkomster.

Ole Bondo Christensen

– Vestforbrænding er klar til tage de udfordringer og muligheder op, som regeringens politiske udspil om konkurrenceudsættelse af affaldsforbrændingssektoren lægger op til. Vi har længe arbejdet med effektivisering og besparelser i tråd med de krav der stilles til affaldssektoren, og det afspejler sig i vores resultater i 2015.

Sådan ynder Vestforbrændingen at omtale sig selv på sin hjemmeside, hvor det kommunale forbrændingsanlæg også gerne fortæller, at man har en sund økonomi. Men som Journalista.dk kunne afdække tidligere på året, har det økonomiske råderum været brugt til andet end eksempelvis at sætte prisen ned for de lokale forbrugere. I stedet har der været afholdt sammenkomster for ejerkommunernes borgmestre, som er gået under betegnelsen ”bestyrelsesfester”.

Læs også : Frådsedirektør tjente over 1.500.000 kroner om året – og betalte 5.000 kroner i husleje for herskabsvilla på 200 kvadratmeter

Bedømt på de fremsendte bilag til Journalista.dk efter reglerne om aktindsigter, synes der at have været noget om snakken. For eksempelvis 2015-udgaven af bestyrelsesfesten blev en både dyr og våd én af slagsen, som løb op i 116.426 kroner – eller hvad der svarer til 3.146 kroner per kuvert for de fremmødte.

Det skyldtes blandt andet indkøbet af 88 flasker til over 20.000 kroner, hyring af Flemming Enevold for 24.000 kroner til at stå for underholdningen, ligesom det eksempelvis også var nødvendigt at aflønne en række tjenere med 13.000 kroner, så forsamlingen af borgmestre og deres ægtefæller kunne blive serviceret på den bedst mulige måde.

 

Socialdemokratisk borgmester i spidsen for partifællers fester

I spidsen for de mange og dyre fester, som pludselig blev lukket ned i forbindelse med Journalista.dk’s dækning, stod den politisk udpegede bestyrelsesformand Ole Bondo Christensen, der til daglig er borgmester i Furesø Kommune. Under festerne var socialdemokraten omgivet af en række partifæller som Steen Christiansen (Albertslund), Jesper Würtzen (Ballerup), Helge Friis (Halsnæs), Ole Bjørstorp (Ishøj) og Erik Nilsen (Rødovre), der på den måde også nød godt af den liberale tilgang til skatteydernes penge, som Vestforbrændingen har haft under ledelse af Ole Bondo Christensen.

Læs også : Mens sparekniven blev svunget : Politikere og ledende embedsmænd fejrede udenlandsrejse til 200.000 kroner med klassisk dinner-show om død soldat

Specielt fordi udgifter over de 100.000 kroner til en bestyrelsesfest, langt fra var noget specielt hos Vestforbrændingen, da sammenkomsterne i eksempelvis 2011 og 2012 kostede henholdsvis 95.122 kroner og 115.653 kroner. Bestyrelsesfesten i 2012 var samtidig kendetegnet ved, at man havde hyret de to dansebands Spoyz Boyz og Los Problemos, der hver fik 15.000 kroner for at optræde for en lang række borgmestre og deres bedre halvdele.

 

Festlig – og dyr – afsked med afgående direktør

Samtidig spiller det også ind på nominerigen af Ole Bondo Christensen til Journalista.dk’s Top 10-liste over de mest frådsende genopstillende lokalpolitikere til valget den 21. november, at Vestforbrændingen heller ikke har holdt sig tilbage med forbruget af skatteyderkroner, når det handler om selskabets ledende medarbejdere.

Læs også : Afholdt Anna Mee Allerslevs fødselsdag – og fik millionordre fra hendes forvaltning uden konkurrence

Således kostede det langt over de 100.000 kroner, da Vestforbrændingen i 2015 sendte sin mangeårige direktør på pension. Det skyldtes blandt andet at han blev hentet i limousine på privatadressen, for at blive kørt til en stor reception på Vestforbrændingen – inden dagen sluttede af med en eksklusiv middag med egen kok under private former. Inden sin pensionering havde direktøren samtidig brugt en dyr tjenesterejse til Brasilien som afsæt til en privat ferie, som blandt andet inkluderede besøg i en nationalpark med andre af Vestforbrændingens ledende medarbejdere

Vestforbrændingen møder også gerne talstrækt op, når der skal diskuteres demokrati. Således var der også i 2015 en delegation afsted til Folkemødet, hvilket blandt andet inkluderede en pebret middag på klippeøen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*