Fyret for elendig ledelse og nedsat arbejdskapacitet : Scorer alligevel nyt kommunalt millionjob

Pressefoto fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S taget af Lars Møller af tidligere direktør Alex Pedersen (th)
Del artiklen her:

Indenfor den kommunale verden synes det ikke at være diskvalificerende, at være blevet fyret for at have store udfordringer, når det handler om lederevnerne – og i det hele taget have gennemgået en negativ udvikling i forhold til arbejdsevnen.

– Jeg tabte en magtkamp med bureaukraterne på Københavns Rådhus, som overtog styringen af projektet.

Sådan lød den korte udgave af den forklaring, som Alex Pedersen kom med tidligere på året overfor blandt andet BT. Det da han skulle forklare, hvorfor han sidste efterår mistede posten som direktør for det i høj grad kommunalt finansierede interessentskab, som denne sommer stod for afviklingen af de danske etaper af Tour de France.

Men som Journalista.dks søsterside, Bjørknæs.dk, kunne afslører op til etapernes afholdelse i Danmark, var der helt andre årsager til, hvorfor Alex Pedersen blev fyret som direktør – for i stedet at måtte tage til takke med posten som talsmand. Fyringen skete fordi han på trods af en lang række henstillinger fra interessentskabets bestyrelse, ikke havde været i stand til at lede projektet på en tilfredsstillende måde.

Læs også : Årsager til Alex Pedersens fyring holdt skjult for offentligheden

Ligesom det også spillede ind, at han igennem en stor del af ansættelsesforholdet havde været sygemeldt med stress – og efter sin tilbagevenden ifølge interne dokumenter fra interessentskabets bestyrelse, ikke havde haft samme arbejdskapacitet som før sygemeldingen.

Oplysninger fra Samn Forsyning omkring lønforholdene for Alex Pedersen

 

Millionløn – og mulighed for bonusser

Men på trods af Alex Pedersens problemer i sit forudgående job, har han allerede sikret sig et nyt i en lønklasse, som de færreste lønmodtagere når op i nærheden af. Det som direktør i det kommunale forsyningsselskab Samn Forsyning ApS, der med udgangspunkt i Horsens står for levere eksempelvis drikkevand til en række østjyske byer.

Læs også : Mangemillionær hvis hun fyres : Barbara Bertelsen kan se frem til næsten uhørt gyldent håndtryk

Uanset at der langt fra er tale om en af landets største kommunale forsyningsselskaber, kan Alex Pedersen alligevel se frem til en ganske fornuftig indtjening. Således oplyser Samn Forsyning i en email til Journalista.dk, at den tidligere cykelstjernes aflønning når op over millionen :

– Jeg kan oplyse, at årsløn for Alex Pedersen er aftalt som følger : Årligt vederlag 1.007.000 kroner. Her ud over er der aftalt et pensionsbidrag på 12% af det årlige vederlag.

Læs også : Elendig ledelse og nedsat arbejdskapacitet : Tour-general påstod ellers han blev fyret efter magtkamp på Københavns Rådhus

Inklusiv pensionsindbetalingerne fra Samn Forsyning ApS er der således tale om, at Alex Pedersen får en årlig indtjening på 1.127.840 kroner. Samtidig består muligheden for udbetalinger af bonusser, som langt fra er et ukendt begreb blandt de kommunale forsyningsselskaber.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*