Gigantregning til skatteyderne : Tusindvis af udvisningsdømte udlændinge blevet i Danmark

Del artiklen her:

Et så stort antal udvisningsdømte udlændinge er ikke registreret udrejst af Danmark på trods af deres domme, at det svarer til indbyggerantallet i en by som Præstø på Møn.

Når en udenlandsk statsborger begår så alvorlig kriminalitet at det medfører udvisning fra Danmark, skulle man måske umiddelbart tro, at der fra de danske myndigheders side hurtigt blev taget hånd om situationen. Det ved ikke kun at sørge for at den dømte forlader landet, men også at han eller hun bliver registreret som sådan, når det faktisk er sket.

Men som det fremgår af et svar afgivet i går fra Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad til Dansk Folkepartis Folketingsmedlem Mikkel Bjørn, synes der hverken at være et eksakt overblik over antallet af udrejste – eller hvorfor ikke-udrejste stadig befinder sig i Danmark på trods af deres domme.

Socialdemokraten oplyser alene, at der dfen 27. august i år var omkring 3.800 personer, der indenfor det seneste årti er blevet udvist af Danmark, hvor der ikke er sket registrering af dem som værende udrejst. Eller hvad der svarer til indbyggerantallet i Præstø, som der ikke kan redegøres for hvorvidt de befinder sig i eller udenfor landets grænser.

Bag tallene gemmer sig samtidig de væsentlige udgifter, som skatteyderne årligt bliver pålagt at betale til ikke-udrejste udvisningsdømte. Ikke kun direkte udgifter såsom fængsling og andre former for indkvartering samt kontante udbetalinger, men også indirekte som politiindsats og forsøg på hjemrejse.

Er der eksempelvis tale om at hver af de 3.800 personer alene koster skatteyderne 150.000 kroner om året, svarer det til en regning på 570 millioner kroner.

 

Andre artikler om udlændinge og integration

1.162.151.281 danske skattekroner brændt af de seneste 5 år i Afghanistan – på demokratiprojekter

Enlig mor tog børnene med tilbage til Somalia – med 600.000 kroner på lommen fra skatteyderne

Mens kommunen skærer ned : Tolke spinder guld på flygtningekrisen

Flygtningecenter amok i pressemeddelelser og visitkort : 800.000 kroner brændt af på ét år – uden udbud

Boligspekulant scorer kassen på Toftlunds flygtninge

Fattig kommune bruger millioner af kroner på 4-stjernet hotel til ukrainske flygtninge

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*