Vild lønfest på DR : Mindst 22 skrivebordsgeneraler tjener over 1 million kroner om året

Del artiklen her:

Det er langt fra kun statsmediets generaldirektør Maria Rørbye Rønn, som har sikret sig en iøjnefaldende løn. For mens de private medier disse måneder igen og igen gennemgår fyringsrunder, er der anderledes lønfest på statsmediet.

Information, Nordjyske og Jysk-Fynske Medier.

Det er de seneste i rækken af private mediehuse, der i oktober og november meldte ud, at de igen står foran nedskæringer i millionklassen. Det som en nødvendig konsekvens af faldende indtægter fra annoncer og abonnementer, hvilket eksempelvis kommer til at kunne mærkes på antallet af ansatte journalister.

Helt anderledes forholder det sig på statslige Danmarks Radio, der efter i årtier at have været finansieret via licenssystemet, nu er kommet på Finansloven.

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos statsmediet, bliver der i disse år på det nærmeste holdt lønfest. Det på trods af, at Danmarks Radio de seneste år fra politisk hold er blevet opfordret til at holde igen med lønningerne, der for den øverst placerede embedsmand Marie Rørbye Rønns vedkommende for længst er nået over det dobbelte af, hvad skatteyderne betaler til statsminister Mette Frederiksen.

Således fremgår det af en lønundersøgelse vi offentliggør på Journalista.dk på fredag, at lønkronerne sidder løst på statsmediet. Det i form af en liste med lønoplysningerne for 90 ledende DR-ansatte, hvilket langt fra har været en simpel opgave at få udarbejdet. Ikke kun fordi Danmarks Radios juridiske afdeling, DR Jura, konsekvent har nægtet at udlevere lønoplysningerne for 12 af sine ledende medarbejdere. Men også fordi det har taget omkring et halvt år, for at få adgang til de ellers lovpligtige oplysninger for de ansatte, som indgår i undersøgelsen.

Hvem de 22 medarbejdere er og hvad de tjener, kan du læse på fredag.

 

Andre artikler om Danmarks Radio

DR ansætter 28-årig med få års erfaring i millionjob – mørklægger hendes eksakte aflønning

Fik omgående kæmpe lønforhøjelse : DR-chef scorer nu årsløn på 1.3 millioner kroner

Vild lønfest på DR : Nu tjener også chefer over 1 million kroner om året

Chefer scorer lønforhøjelser på flere hundrede tusinde kroner på få år : DRs forbrugsfest fortsætter

I dag fyrer DR fodfolk på stribe : Har i stedet ansat endnu en chef – til millionløn

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*