Vild lønfest på DR : Nu tjener også chefer over 1 million kroner om året

Del artiklen her:

Lønfesten fortsætter i dén grad på skatteyderfinansierede Danmarks Radio, hvor de statsansatte journalister fortsætter med at hæve lønninger, der efterhånden synes urealistiske indenfor den private sektor.

Er der én ting der går igen i disse år for de private medier, er det store økonomiske udfordringer. Således kæmper selv store mediehuse med noget nær århundreder på bagen, med at få de økonomiske ender til at mødes.

Det kan blandt andet ses ved de nærmest konstante afskedigelsesrunder, der i disse måneder bliver gennemført. Eksempelvis i form af Lolland-Falster Folketidende, der i midten af juni i år varslede endnu et større antal fyringer. Denne gang i form af 14 medarbejdere hvilket sker i forlængelse af tidligere prikkerunder, fordi Folketidende denne gang skal spare omkring 10 millioner kroner på driften.

Men samtidig med at ikke kun Folketidende men eksempelvis også Politikens Hus, Jyllands-Posten og Jysk-Fynske Medier skærer ned på lønninger og medarbejdere, forholder det sig ganske anderledes hos statsmediet Danmarks Radio. Her pålægges skatteyderne at betale lønninger, som de færreste private mediers ansatte kommer bare i nærheden af.

Ikke kun for statsmediets øverst placerede embedsmand, generaldirektør Maria Rørbye Rønn som nærmer sig 4 millioner kroner i årsløn, eller direktionsmedlemmer hvis samlede lønomkostninger sidste år stod skatteyderne i omkring 12 millioner kroner.

Men også når det handler om medarbejdere på chefniveau, hvis lønninger ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Radio, ligger og balancere lige omkring 1 million kroner om året. Det drejer sig blandt andet om Lisbeth Langwadt, der kom til statsmediet i 2018 efter en fortid på Ekstra Bladet. Aktuelt har hun rang af redaktionschef for såkaldt Bred Kultur og Fakta, hvilket i 2022 ved medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, kastede lige over 1 million kroner af sig.

Helt eksakt 1.038.717 kroner – hvilket endda inkluderede en bonus på 25.000 kroner.

Lønningerne på statsmediet er blandt de områder, vi den kommende tid tager op på Journalista.dk.

 

Andre artikler om Danmarks Radio

Fik omgående kæmpe lønforhøjelse : DR-chef scorer nu årsløn på 1.3 millioner kroner

Chefer scorer lønforhøjelser på flere hundrede tusinde kroner på få år : DRs forbrugsfest fortsætter

Festen fortsætter på DR : Ekstra ferie og orlov med løn – oven i kæmpe lønforhøjelser

Scorer gyldent håndtryk på 1.6 millioner kroner – efter ét års ansættelse hos DR

DR ansætter endnu en direktør med millionløn – tjener mere end kulturministeren

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*