Helsingør Kommune utilfredse med aktivisters levering af kager : Brugte selv kage i angreb på Inger Støjberg

Del artiklen her:

Ifølge Helsingør Kommune er det at modtage en kage hver fredag i forbindelse med en sag om en blind mands manglende tildeling af en plejehjemsplads en stor belastning. Omvendt har nordsjællænderne ingen problemer med selv at gøre brug af kager, når de angriber politiske modstandere.

Helsingør Kommune

– Det er netop opsvinget vi skal udnytte til at få flygtningene ind på arbejdsmarkedet, og så vil de jo følge konjunkturerne på lige fod med alle andre mennesker. Men det at have et fast arbejde er uhyre vigtigt. Det giver en et fællesskab og et tilhørsforhold til det danske samfund, som ikke kan overvurderes.

Sådan lød det fra Helsingør Kommunes daværende fungerende borgmester, Henrik Møller, da han i slutningen af oktober 2018 overfor Helsingør Kommune udtalte sig om den udvikling, som antallet af flygtninge og immigranter på arbejdsmarkedet havde haft i den nordsjællandske kommune.

Læs også : Kage leveret til Helsingør Kommune : Sukkersød aktion for at få 92 årig blind mand på plejehjem startet

Ifølge den socialdemokratiske lokalpolitiker havde man på en markant måde vendt udviklingen, så udlændinge nu i langt højere grad end tidligere, enten var kommet i arbejde eller uddannelse.

Overfor den lokale avis slog Henrik Møller samtidig fast, at der i høj grad var tale om et angreb på den politiske modstander Inger Støjberg. Det skyldtes ifølge den midlertidige borgmester, at man i kommunen havde dokumenteret muligheden for at integrere en stor del af sine indvandrere på arbejdsmarkedet, hvis man arbejder hårdt nok for det.

Udgifter til indkøbt kage i forbindelse med flygtningearrangement

 

Kommunikationschef : Kager ryger ud

Helsingør Kommunes fejring af sig selv fandt sted på det lokale Strandhotel Marienlyst, hvilket blandt andet skete med en kage med påskriften : ”Integrationsfest mere end 50% i job”.

Selv om man fra Helsingør Kommunes side således selv gerne gør brug af kager i politiske diskussioner, anser man det dog for en belastning, at aktivister i øjeblikket hver uge afleverer en såkaldt fredagskage. Det som en ironisk kommentar til sagen om den 92 årige reelt blinde Einar Svend Flintrup, som af Helsingør Kommune er blevet nægtet en plejehjemsplads.

Læs også : Kageaktivist forbereder langvarig kamp mod Helsingør Kommune : Vi har søde sager klar indtil 2021

Det fremgik af P1-udsendelsen Shitstorm, der blev sendt tidligere på måneden. Her udtalte kommunens kommunikationschef, Martin Deichmann, blandt andet :

– Vi oplever at få fredagskage for tiden. Der kommer en person på rådhuset hver fredag formiddag og afleverer trofast en kage, men vigtigst af alt et lille skriv, som vi sådan set gerne vil læse og have. Kagen er vi ikke så interesseret i, som godt nok er et meget underholdende gimmick, men kombineret med hvad de her kager ligesom har været ledsaget af til at starte med, så gør vi ikke så meget ud af kagen – den ryger ud.

Læs også : Mens blind 92 årig nægtes plejehjemsplads : 14 embedsmænd hos Helsingør Kommune tjener over 1 million kroner om året

Aktivisterne er anført af Erik Guldager, der tidligere har haft succes med en lignende fremgangsmåde overfor Struer Kommune. Det i forbindelse med en sag om en multihandicappet kvinde, som ikke kunne blive tildelt førtidspension. Først i forlængelse af kageaktionerne, skete der tildeling af pensionen til den blandt andet Parkinson-syge kvinde.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*