Spørger man politikerne og de ledende embedsmænd i Struer Kommune, er der store udfordringer med at få økonomien til at hænge sammen. En holdning der dog ikke synes at gælde de sportsarrangementer, der afholdes i den nordvestjyske kommune.
Tilbage i foråret 2018 trak det nationale overskrifter, da Struer-indbyggeren Ulla Astrup ad flere omgange fik afslag på førtidspension. Det på trods af at hun led af en række alvorlige sygdomme, der blandt andet betød, at hendes rygsøjle var så skæv, at hun skulle have hjælp til at holde sin hals og hoved oprejst.
Afslagene fra Struer Kommune kom først og fremmest, fordi den nordvestjyske kommune ikke mente at have tilstrækkeligt luft i økonomien, til at bevilge hende en førtidspension. I sidste ende valgte man dog fra kommunens side at give efter og bevilge førtidspensionen, hvilket dog først skete efter en langvarig kampagne både i lokale og landsdækkende medier.
Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Struer Kommune, synes der at være anderledes luft i budgettet, når det handler om oplevelser for den kommunale top anført af borgmester Niels Viggo Lynghøj. Det var eksempelvis tilfældet sensommeren 2019, hvor kommunen finansierede hovedparten af udgiften til cykelløbet Tour de France-revanchen.
Udgifter på trods af løfter om stor sponsoropbakning
I alt viser de fremsendte opgørelse fra kommunen, at gadeløbet medførte en udgift til skatteyderne på 714.987 kroner. Det i forlængelse af en underskudsgaranti der kom i brug på trods af, at man ellers fra kommunens side før løbet havde stillet i udsigt, at sponsorerne på det nærmeste ville stå i kø for at finansiere gildet.
Læs også : Svindeldømt voldtægtsmand indgik kæmpe sponsoraftaler med kommune – som forsøgte at skjule prisen
Den helt store udgift i forbindelse med cykelløbet var fakturaen på 345.260 kroner fra firmaet, der havde fået til opgave at arrangere cykelløbet. Ligesom det også spillede ind på den samlede regning, at kommunen fandt det nødvendigt at indkøbe forskellige konsulentydelser fra endnu et eventfirma.
Læs også : Kommunes årlige udgift til professionel bokser : 730.000 kroner
For den kommunale top i Struer Kommune var der også tale om et arrangement, hvor byrådsmedlemmer og ledende embedsmænd fik en oplevelse med sig hjem. Således var de blandt de i alt 100, som blev bespist på kommunens regning i forbindelse med cykelløbet i Struers gade.
Hvorfor er det kun den ene af býens to bilforhandlere, der kan deltage på skatteborgerens regning? Hvorfor skal politikernes ledsagere med på skatteborgernes regning? Hvorfor, hvorfor, hvorfor spilder kommunen penge på sådan et middagsarrragement? Hvem er ansvarlig for beslutningen herom?