Kørte langvarigt parløb med ansøger om oprettelse af center : Roger Buch ansatte ham bagefter som dets chef

Del artiklen her:

På trods af at forskningschef Roger Buch kørte et langvarigt parløb med Bruno Ingemann Pedersen omkring oprettelsen af et skatteyderfinansieret gravercenter på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, spillede medieeksperten alligevel en afgørende rolle, da Bruno Ingemann Pedersen blev ansat som centrets chef.

– Han har overtrådt lovgivningen. 

Sådan lød den korte udgave af den udtalelse, som Roger Buch efteråret 2021 kom med overfor mediet Kommunen. Her i slog den nuværende forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, der typisk forkortes DMJX, fast, at Læsøs borgmester havde været inhabil i forhold til, om der skulle indgives en politianmeldelse mod øsamfundets daværende kommunaldirektør.

En artikel skrevet af Bruno Ingemann Pedersen, der på daværende tidspunkt var ansat som journalist på Kommunen.

Udtalelsen til Kommunen ligner i høj grad dem, som Roger Buch fast er kommet med de seneste år, når han som en af mediernes foretrukne eksperter, har skullet vurdere lovligheden af offentlige myndigheders ageren – uanset at han ikke har nogen juridisk uddannelsesmæssig baggrund.

Samtidig med at Roger Buch igen og igen har langet ud efter toppen rundt om hos landets kommuner i forhold til inhabilitet, har han selv på en bemærkelsesvis måde, været med til at ansatte Bruno Ingemann Pedersen som såkaldt graverchef på DMJX. Et gravercenter der indtil omkring nytår var en integreret del af uddannelsesinstitutionen, før den løb ind i bemærkelsesværdige juridiske problemer – og i dag er organiseret som en forening.

Det selv om at Roger Buch og Bruno Ingemann Pedersen de seneste år, har kørt et tæt parløb i forbindelse med oprettelsen af gravercentret.

Vel og mærke har der været tale om et parløb, som Roger Buch og Bruno Ingemann Pedersen er gået meget langt i bestræbelserne på at undgå, skulle komme til offentlighedens kundskab.

Et parløb der kan have gjort, at et ansættelsesforløb hos DMJX ved tilknytningen af Bruno Ingemann Pedersen havde karakter af et proforma-forløb.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*