Nyt lønniveau på DR: Grundløn til lavt placerede mellemledere på over 600.000 kroner

Del artiklen her:

Som fastansat journalist med blot en smule ledelsesansvar på Danmarks Radio, synes det noget nær umuligt at tjene under 600.000 kroner om året. Et lønniveau de statsansatte journalister har sikret sig, mens de private medier i dén grad er ramt af økonomiske udfordringer.

Nedskæringer – efterfulgt af lukninger af medier.

Det har været den økonomiske virkelighed de seneste år hos Danmarks private medier, som i stadigt stigende grad er blevet afhængige af statsstøtte i form af mediestøtten. Et økonomisk tilskud af så stor betydning, at eksempelvis Jysk-Fynske Medier, der står bag en lang række aviser, i 2022 modtog over 60 millioner kroner.

Ganske anderledes forholder det sig hos skatteyderfinansierede Danmarks Radio, hvor toplønningerne på det nærmeste står i kø. Vel og mærke ikke kun for chefer og direktører, men også for lavt ansatte mellemledere i det store DR-bureaukrati.

Aktuelt drejer det sig om Christian Larsen, som i februar måned blev ansat som såkaldt Digital Media Manager på DR2 og Jette Aaes, der netop er startet i jobbet som redaktør for DR P4 i Holstebro. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos statsmediet, at de begge kan se frem til en samlet årlig indtjening på 612.489 kroner.

Det når der ikke kun sker medregning af bruttolønnen, men også de arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og andre former for udbetalinger.

 

Andre artikler om Danmarks Radio

Lønundersøgelse : Så meget tjener 90 chefer og direktører på DR – millionlønningerne står i kø

Årsløn på 3.870.984 kroner ikke nok : DRs generaldirektør scorede stor lønforhøjelse i 2023

DR sætter ny redaktør på sulteløn : Må nøjes med 638.166 i årsløn

Lønfesten fortsætter på DR : Nyansat mellemleder på P1 scorer årsløn på 900.000 kroner

Del artiklen her:
2 Comments

  1. synes du skal føje op på Radio4 forhandlinger, de skal fyre …14 medarbejder .
    Jeg “smiler” stadig ,der jeg den gang hørte at deres nu eks chef Anne Marie Dohm sagde op en gang sidste år for en stilling som direktør på Fregatten Jylland :))
    Det fortæller måske lidt om hvad der rører sig i vandet

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*