Igen-igen: Bureaukrat scorer millionstort gyldent håndtryk – og bagefter forfremmelse

Del artiklen her:

Det er ikke længere kun direktører, der modtager gyldne håndtryk. Det drejer sig også om afdelingschefer, hvilket eksempelvis har været tilfældet for Lotte Groth-Andersen, der kunne forlade Børne- og Undervisningsministeriet med en millionudbetaling.

– Lotte har været 15 år i ministeriet og ministeriet takker hende for hendes store indsats og stærke resultater. Ministeriet afholder reception for Lotte den 30. august 2022, hvor vi håber at se kolleger og samarbejdspartnere.

Sådan lød en del af pressemeddelelsen, som Børne- og Undervisningsministeriet udsendte i slutningen af august 2022. Det i forbindelse med, at Lotte Groth-Andersen forlod stillingen som afdelingschef, hvilket skete efter lige under 4 år på posten.

Hvad der dog ikke fremgik af receptionsindbydelsen var, at afskeden med ministeriet blev en bekostelig affærer for skatteyderne. Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Lotte Groth-Andersens nu tidligere arbejdsgiver.

Herfra lyder det, at hun modtog en fratrædelsesgodtgørelse på 1.285.325 kroner.

Et gyldent håndtryk der gjorde det muligt for cand.scient.pol.-en at holde et sabbatår, inden hun efterfølgende reelt kunne siges at blive forfremmet – det via sin aktuelle stilling som vicedirektør hos Vejdirektoratet,

 

Andre artikler om gyldne håndtryk

Efter ét års ansættelse : Kommunal direktør scorede gyldent håndtryk på 1.8 millioner kroner

Gyldent håndtryk på 2.2 millioner kroner til færgechef – der ragede uklar med borgmester

Leder af landsbyskole fik gyldent håndtryk på 900.000 kroner efter 1 års ansættelse

Presset kommune gav gyldent håndtryk til direktør – samtidig optog den kæmpe millionlån

Leder af folkeskole stoppede efter to år : Scorede gyldent håndtryk på 850.000 kroner

Del artiklen her:
3 Comments

  1. Er der dog for pokker ikke nogen, der kan og vil stoppe dette vanvid (Messerschmit, Vanopslag og andre “TILSYNELADENDE” fornuftige mennesker???) Det ville GARANTERET styrke Jeres meningsmålinger enormt. (vi er jo også en del FATTIGE pensionister der ikke kan glemme DR- direktørens løn og pension OG MEGET jævnlige lønstigninger, “selvfølgelig retfærdiggjort af hendes STORE (resultat)løn.
    Har flere gange prøvet at komme i kontakt med Arne Mariager (bestyrelsesmedlem og vist af hendes store fans), men han har ikke haft lyst til at forklare NOGET SOM HELST, Hvad LØNVANVIDDET angår. Er jeg da den eneste, der er ved at “brække mig” over dette vanviD??? Måske har det “lidt” med min pensionsstørrelse at gøre (ca. 65600, netto?)

  2. fra den ene pind til den anden, sandsynligvis aftaler indenfor “rammen” men hold kæft hvor alm dansker vs borgerskabet kan dele samfundet .
    igen og atter igen ,de har en fantastisk fagforening indenfor staten ,hvem tør rører ved en som staten er afhængig af ….wop wop

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*