DR sætter ny redaktør på sulteløn : Må nøjes med 638.166 i årsløn

Del artiklen her:

Lønniveauet er de seneste år steget så meget på Danmarks Radio, at det næsten kan anses for iøjnefaldende, når en nyansat redaktør alene bliver aflønnet med omkring 50.000 kroner om måneden.

– Det er afgørende for P3, at vi er i stand til at løfte fortællingerne om unges liv og interesser – og at vi kan give vores lyttere og brugere kendskab til tendenser, mennesker og miljøer, der giver dem ny viden og perspektiver på verden. Derfor er jeg afsindigt glad for, at det netop er Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen, der som redaktør skal stå i spidsen for P3’s journalistiske fortællinger på lyd samt digitalt på tværs af vores platforme.

Sådan lød det fra Isabella Hindkjær, redaktionschef for P3 Radio og Podcast, da hun i begyndelsen af denne måned overfor DRs hjemmeside offentliggjorde, at statsmediet havde ansat Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen som ny redaktør.

Men hvad nyansættelsen ville komme til at koste skatteyderne var dog ikke noget, som Isabella Hindkjær kom ind på. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos statens nyhedshus.

Således oplyser DR Jura, Danmarks Radios juridiske afdeling, i en email til Journalista.dk, at den nye redaktør kan se frem til at modtage omkring 50.000 kroner om måneden i sit nye job :

– DR imødekommer din anmodning om aktindsigt og kan i den forbindelse oplyse, at den aftalte årsløn samt den arbejdsgiverbetalte pension for Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen udgør følgende: Årsløn: 572.642,23 kroner. Arbejdsgiverbetalt pensionsbidrag: 65.524,93 kroner per år.

Med en samlet årlig indtjening på 638.166 kroner er der således tale om, at Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen på trods af ansættelsen som redaktør, kommer til at ligge væsentligt under hvad andre fremtrædende DR-ansatte årligt aflønnes med af skatteyderne.

Som vi den forgangne uge kunne fastslå på Journalista.dk, modtager et stort antal medarbejdere på statsmediet en aflønning over 1 million kroner om året.

Samtidig kommer han til at ligge væsentligt under sin nærmeste chef Isabella Hindkjær, der ifølge andre aktindsigter opnået af Journalista.dk, har sikret sig en årlig lønpose på 854.093 kroner.

 

Andre artikler om DR

Lønundersøgelse : Så meget tjener 90 chefer og direktører på DR – millionlønningerne står i kø

Vild lønfest på DR : Mindst 22 skrivebordsgeneraler tjener over 1 million kroner om året

Mørklægning på DR : Skjuler lønningerne for en række ledende medarbejdere – igen og igen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*