Kommunal havn sendte 19 mand til Færøerne – for en kvart million skatteyderkroner

Del artiklen her:

Det blev en dyr oplevelse for skatteyderne, da den kommunale havn i Thyborøn drog på studietur til Færøerne.

Thyborøn Havn

Midt- og Vestjyllands maritime kraftcenter.

Sådan lyder sloganet for Thyborøn Havn, der hører hjemme i Lemvig Kommune. En såkaldt kommunal selvstyrehavn, der ifølge eget udsagn skaber ”de bedste rammer for fiskeri, godshåndtering, maritim service samt offshore aktiviteter for hele det midt- og vestjyske område”. Hvilket vil sige i form af først og fremmest godstrafik, hvor de kommunalt ansatte havnefolk eksempelvis står for at modtage og afsende gods i samarbejde med de firmaer, der har lejet sig ind på havnen.

Læs også : Borgmestrenes ukendte festforening : Vestforbrændingen – Vejle Havn version 2.0

Men Thyborøn Havn er dog langt fra kun et sted, hvor der er fokus på den lokale godstrafik. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos havnen, at dens ledelse også er særdeles interesserede i dyre udenlandsrejser.

Hvilket eksempelvis var tilfældet i forbindelse med en tur, der i 2017 gik til et af de mere eksotiske steder indenfor Rigsfællesskabet, Færøerne.

Fakturaer i forbindelse med Thyborøn Havns tur til Færøerne

 

Fremragende udsigt på skatteydernes regning

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var der ingen smalle steder, da en delegation på 19 personer på skatteydernes regning i midten af september 2017 satte sig ombord på flyet til Færøerne. En rejse der var lagt i hænderne på et rejsebureau, som for selve pakkerejserne for deltagerne i sig selv opkrævede 173.375 kroner.

Læs også : Ville stramme op efter Vejle Havn-skandalen – men fortsætter med dyre og våde rejser for over 250.000 kroner

En væsentlig del af forklaringen på den udgift skal ud over flyveturen til Færøerne findes i, at indkvarteringen skete på Hotel Føroyar. Et hotel der langt fra er et tilfældigt et af slagsen i Thorshavn, da det må anses for at øernes klart førende. Ikke kun fordi det har status af et 4-stjernet overnatningssted, men også fordi det er kendt for at have en storslået udsigt over den færøske hovedstad – og på solrige dage også omkringliggende øer.

Læs også : Kommunen holdt hånden under Vejle Boldklub – betalte ikke husleje i mindst et halvt år

Der ud over spillede det også ind på turens samlede regning på i runde tal 250.000 kroner, at de kommunale havnefolk var flittige besøgende på forskellige restaurationer i og omkring Thorshavn. Her kostede måltiderne i sig selv, nemlig 33.117 kroner.

Fakturaer i forbindelse med Thyborøn Havns tur til Færøerne

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*