Kommunekassen er næsten tom – topembedsmand scorede alligevel million i gyldent håndtryk

Del artiklen her:

På Læsø har kommunen så store økonomiske problemer, at det ligefrem fremgår af jobopslag. Alligevel har der været luft i budgettet til at udbetalte en stor fratrædelsesgodtgørelse til en ledende medarbejder.

Læsø Kommune

Kombinationen af få arbejdspladser og indbyggernes høje alder gør, at Læsø Kommune i disse år har store økonomiske problemer.

Sådan lød i hvert fald forklaringen, da økommunen dette efterår henvendte sig til regeringen, for at finde løsninger på en lang række meget konkrete udfordringer i forhold til at få budgettet til at hænge sammen. På samme måde som kommunen også fast er blandt ansøgerne, når der sker uddeling af den såkaldte fattigdomshjælp. En håndsrækning til de kommuner, der har behov for ekstra økonomisk hjælp i en svær situation.

Læs også : I 2015 fik kommunaldirektør et gyldent håndtryk på 1.747.656 kroner – i dag scorer han endnu en fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen

For Læsø var situationen dette efterår endda så problematisk, at man en overgang frygtede at pengekassen om ikke ville blive tømt, så i hvert fald næsten det, der lignede. Likviditetsmæssige problemer der også har været en medvirkende årsag til at kommunen i flere jobopslag har efterspurgt medarbejdere, som var gode til økonomistyring.

Lønoplysninger om Læsø Kommunes topledelse

 

Hel årslønning med sig ud af døren

Alligevel viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Læsø Kommune, at der ikke har været tilbageholdenhed med store udbetalinger, når det drejer sig om kommunens ledende medarbejdere.

Det drejer sig eksempelvis om Lillian Kristensen, der stoppede i jobbet som teknisk chef for økommunen i 2018.

Læs også : Byrådsmedlem fyret med gyldent håndtryk – efter at have tjent 700.000 kroner om året som leder af en kommunal ungdomscafé

Med sig ud af døren fik hun et gyldent håndtryk, som inklusiv afsluttende ferieudbetalinger, stod skatteyderne i 1.083.969 kroner. Det i forbindelse med at hun i stedet var blevet ansat hos Læsø Tangtage, som de seneste år blandt andet har modtaget store bidrag fra AP Møller Fonden.

Udbetalingen til Lillian Kristensen svarer meget godt til en årsløn for medlemmerne af Læsø Kommunes direktion, hvor de menige direktører i 2018 tjente lige over millionen.

Læs også : Byrådsmedlem efter indgået aftale om modtagelsen af hemmeligt gyldent håndtryk : Jeg går ellers ikke ind for gyldne håndtryk

Den største indtjening hentede kommunaldirektør Allan Krogh Filtenborg, der dette år inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger i alt tjente 1.328.968 kroner.

https://www.youtube.com/watch?v=X1dIqZkxnuc

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*