Leverandør sendte 12 identiske fakturaer samme dag til korruptionsanklaget styrelse

Del artiklen her:

En eller flere medarbejdere hos Forsvarets Ejendomsstyrelse er blevet tiltalt for korruption, efter at der ifølge anklageskriftet blev oprettet en skyggekonto hos en leverandør. Et elfirma som blandt andet indenfor blot én dag, sendte 12 reelt enslydende fakturaer.

Forsvarets Ejendomsstyrelse Søndergaard EL

Forsvarets Ejendomsstyrelse var ind til december måned, langt fra blandt de mest omtalte dele af det danske forsvar. Det ændrede sig dog, da det blev offentliggjort, at anklagemyndigheden havde rejst tiltale mod en eller flere medarbejdere hos styrelsen, der holder til i Hjørring.

Korruptionstiltalen kom blandt andet som følge af, at man fra anklagemyndighedens side finder det bevist, at en eller flere medarbejdere hos Forsvarets Ejendomsstyrelse havde oprettet det, der omtales som skyggekonti. Indeståender som skulle være opstået ved, at leverandøren, det Holstebro-baserede Søndergaard EL, havde overfaktureret Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Læs også : Direktør for korruptionsramt afdeling af Forsvaret fritstillet – kort efter at have scoret kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

Indestående som anklagemyndigheden mener, at en eller flere medarbejdere hos Forsvarets Ejendomsstyrelse har trukket på til private indkøb – uden forbindelse til deres arbejdsplads.

Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Forsvarets Ejendomsstyrelse, har Søndergaard EL da også været en markant leverandør. Ikke kun i forhold til omfanget af de opnåede ordre, men også måden, som betalinger er blevet opkrævet på.

Fakturaer afsendt fra Søndergaard EL til Forsvarets Ejendomsstyrelse

 

Tavshed fra leverandør af enslydende fakturaer

Således fremgår det af de udleverede bilag, at Søndergaard EL alene den 28. december 2018 sendte 12 reelt enslydende fakturaer til Forsvarets Ejendomsstyrelse. Samtidig har fakturaerne det fælles kendetegn, at de er afsendt af direktøren for Søndergaard EL, Brian Søndergaard, ligesom kontaktpersonen hos Forsvarets Ejendomsstyrelse også konsekvent var den samme.

Læs også : Direktion hos Statens Ejendomsstyrelse opdagede ikke korruption – men scorede alligevel millionlønninger og kæmpe lønforhøjelser

For alle 12 fakturaer gjaldt desuden, at der skete opkrævning af 100.000 kroner eksklusiv moms eller svarende til 125.000 kroner inklusiv den statslige afgift, hvorfor man fra Søndergaard ELs side alene på denne måde opkrævede 1.500.000 kroner. Et beløb der samtidig svarer til den normale grænse for, hvornår opgaver skal sendes i udbud.

Læs også : Korruptionsramte militærfolk lukker ned : Påstår ikke at kende navnene på politianmeldte medarbejdere

Ingen af fakturaerne giver en nærmere beskrivelse af, hvilke ydelser Forsvarets Ejendomsstyrelse betalte for. I stedet er alene anført et en talkode, som er suppleret med bogstaverne IKO.

Søndergaard EL er ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Fakturaer afsendt fra Søndergaard EL til Forsvarets Ejendomsstyrelse

Del artiklen her:
2 Comments

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*