Lønamok i Metroen : Direktøren tjener 3 millioner kroner om året – 40 andre over millionen

Del artiklen her:

Fra nytår blev det dyrere at rejse med Metroen i København. Det er der måske en grund til, for lønningerne i selskabet bag metroen, udbetaler nogle af de højeste lønninger indenfor det offentlige.

– Metroselskabets bestyrelse har i dag udpeget den 46-årige Carsten Riis som ny administrerende direktør med virkning fra 1. august 2022. Som administrerende direktør i Metroselskabet og Hovedstadens Letbane skal Carsten Riis stå i spidsen for den fortsatte udvikling af en sammenhængende, bæredygtig og moderne kollektiv transport i hovedstadsområdet – herunder drive og vedligeholde den eksisterende Metro, styre udviklingen og anlæg af mere metro samt sikre, at Letbanen kommer godt i gang.

Læs også : Forgylder sine spindoktorer : Mette, Lars og Jakob har givet dem kæmpe lønforhøjelser

Sådan lød en del af den pressemeddelelse, som Metroselskabet udsendte op mod sommerferien sidste år. Her i lød det samtidig, at man havde udset sig Carsten Riis til at stå i spidsen for Metroselskabet, fordi han med sin baggrund som kommunaldirektør i Faxe Kommune, havde alle de nødvendige forudsætninger for at kunne løfte opgaven.

Oplysninger fra Metroselskabet og medarbejdere med årsløn på over 1 million kroner i 2022

 

2.9 millioner kroner i årsløn – plus det løse

Hvor stor en aflønning skatteyderne i hovedstadsområdet ville blive pålagt at betale til Carsten Riis, var dog ikke noget Metroselskabet kom ind på i sin præsentation af sin nye direktør. I stedet er der tale om forhold, der fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos hans arbejdsgiver.

Læs også : Barbara Bertelsen med kæmpe lønnedgang : Mister flere hundredtusinder kroner om året

Således oplyser de, at han i perioden mellem 1. august 2022 og den 31. december havde en samlet aflønning inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 1.206.176 kroner. Eller hvad der omregnet svarer til, at han kan se frem til en årlig samlet indtjening på 2.894.820 kroner. Hertil kommer muligheden for bonusser, så lønnen kan nå op over de 3 millioner kroner.

Læs også : Tæt på 4 millioner i årsløn: DRs generaldirektør scorede kæmpe lønforhøjelse i 2022

Ifølge opgørelserne fremsendt fra Metroselskabet, er der i det hele taget tale om en offentlig arbejdsgiver, som giver sine medarbejdere en særdeles fornuftig aflønning. Således tjente i alt 41 ansatte hos Metroselskabet i 2022 over 1 million kroner, hvilket eksempelvis drejer sig om et stort antal såkaldte tekniske specialister.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. det er ikke ofte jeg benytter mig af metroen men vil sige det sådan,fungere når jeg skal frem og retur.

    Lønninger er gået amok men ser du nu bare på DR HUSET

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*