Lønfest midt under gigantiske nedskæringer : Nyansat institutleder scorer millionløn

Del artiklen her:

Selv om Københavns Universitet ifølge eget udsagn er hårdt økonomisk presset, fortsætter det alligevel en lønfest blandt sine ledende medarbejdere, som i stigende grad sikrer sig lønninger over millionen.

Besparelser for flere hundrede millioner kroner om året på administrationen hos Københavns Universitet.

Sådan lød meldingen sommeren 2022 fra Akademikerbladet, efter det havde fået adgang til referater fra møder hos ledelsen på Københavns Universitet. Nedskæringer der ifølge bladets dækning var nødvendig, for at universitetet kunne få de økonomiske ender til at mødes.

Alligevel fortsætter universitet med at udbetale iøjnefaldende lønninger, også når det handler om nyansatte medarbejdere.

Forhold der fremgår af aktindsigter, Journalista.dk har opnået hos universitet.

Det i forhold til den indtjening, som Joachim Mathiesen kan se frem til som nyansat chef for Niels Bohr Instituttet.

Således fremgår det af de fremsendte opgørelser fra universitetet, at forskerens årlige bruttoløn kommer til at stå skatteyderne i 979.602 kroner. Hertil kommer årlige pensionsindbetalinger fra universitetet på 167.512 kroner, hvilket medfører en fast årlig indtjening på 1.147.114 kroner.

Dermed stopper det formentligt langt fra for Joachim Mathiesen, da Københavns Universitet tidligere forholdsvist fast, har udbetalt bonusser til sine højest placerede medarbejdere.

Ligesom Joachim Mathiesen også kan se frem til en større ekstraudbetaling, hvis han er ansat på Københavns Universitet under hele sin åremålskontrakt. Typisk medfører det udbetaling af et ekstra års løn, samtidig med at det normalt er forholdsvist problemløst at fortsætte i stillingen på uændrede vilkår.

 

Andre artikler om Københavns Universitet

Reglerne gjaldt ikke for dem : Mette og Inger optaget ulovligt på masteruddannelser

Universitetslærer opfordrer til ødelæggelsen af politiske modstanderes valgplakater – og nægter at undskylde

 

Københavns Universitets oplysninger om aflønningen af Joachim Mathiesen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*