Store middage, kæmpe frokoster og fri bar : Skatteyderne betalte for DBU-toppens forbrug

Del artiklen her:

Udgifterne har på det nærmeste stået i kø for Viborg Kommunes skatteydere i forbindelse med, at kvindelandsholdet i fodbold har spillet sine kampe i byen. Ikke kun i form af direkte kontante tilskud, men også via ydelser stillet gratis til rådighed for DBU.

Millioner af kroner i udgifter uden at Viborgs skatteydere er blevet givet et egentligt indblik i, hvad de har fået for pengene.

Det har Journalista.dk tidligere kunnet afslører på baggrund af aktindsigter, som vi har opnået hos den jyske kommune ledet af den tidligere landstræner i håndbold, Venstremanden Ulrik Wilbek.

Aktindsigter der samtidig fastslår, at Viborg Kommune må anses for at være gået ualmindeligt langt i bestræbelserne på at få kvindeholdet til domkirkebyen, hvor de har haft hjemmebane siden 2015.

Således har skatteyderne eksempelvis betalt for, at DBU-toppen sammen med sponsorer og andre gæster uden betaling, kunne gøre brug af loungen på Viborg Stadion – ligesom Viborg Kommune betalte for mad og drikkevarer i forbindelse med kampene.

Således fremgår det eksempelvis af §6 i aftalen indgået mellem Viborg Kommune og DBU :

– Kommunen stiller vederlagsfrit alle lounger/loger/skybokse mv. der forefindes på stadion til rådighed for DBU til brug for DBU og UEFAs hospitality arrangementer på kampdagen. Kommunen leverer vederlagsfrit al catering mv. inklusiv levering af personale hertil til DBUs hospitality arrangementer ved de udbudte landskampe,

– Kommunen skal til hver enkelt landskamp vederlagsfrit levere og forestå VIP-arrangement for DBU og DBUs samarbejdspartnere på op til 100 personer inviteret af DBU,

– Kommunen skal til hver enkelt landskamp vederlagsfrit levere og servere let forplejning i VIP-området til op til 200 personer i pausen under kampene.

Som det også fremgår af aftalen indgået mellem Viborg Kommune og DBU, har der langt fra været frit valg for kommunen i forhold til, hvad der skulle serveres for fodboldforbundet og dets gæster i forbindelse med kvindelandsholdets kampe :

– DBU forbeholder sig retten til ved egne og UEFA-hospitality-arrangementer at kræve specifikke drikkevarer serveret fra egne F&B-partnere fx Carlsberg.

På samme måde som kommunen eksempelvis har været pålagt at betale for officielle middage for DBU-toppen, modstandere og det europæiske fodboldforbund UEFA :

– Kommunen skal i forbindelse med hver enkelt landskamp vederlagsfrit levere og forestå en officiel middag for op til 15 personer for DBU-delegation, modstanderhold og UEFA.

 

Andre artikler om Viborg Kommune

Ulrik Wilbeks første måned som borgmester : Bruger millioner af kroner på håndboldfester

Skærer ned på de ældre – men bruger 50.000 kroner på en bjergbestiger

Ulrik Wilbeks embedsmænd forgyldes igen og igen : Faste fratrædelsesgodtgørelser på mange hundrede tusinde kroner – og fortsætter bagefter i samme job

Ghita Nørby scorer kassen på kort animationsfilm om ensomhed – som ingen ser

Viborgs alternative rejse til Sverige : Chartrede privatfly for at komme til Luleå

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*