Det kan være en særdeles god forretning for almennyttige organisationer at sørge for, at indvandrerkvinder får hjælp fra mentorer – som stiller gratis op.
– Vi søger ressourcestærke og åbensindede mentorer over 25, som selv er i job, under uddannelse eller pensionerede. Som mentor mødes man typisk et par gange om måneden med den unge gennem et halvt eller et helt år. Vi tilbyder en række kurser og redskaber til brug i mentorforløbet og adgang til sparring med PIFTs ekspertpanel.
Sådan lød en del af den pressemeddelelse, som KVINFO og Foreningen Nydansker udsendte i midten af oktober i forbindelse med, at man offentliggjorde indgåede samarbejder med Viborg Kommune og Odder Kommune. Det under overskriften PIFT, hvor man fra organisationernes side via ordninger med frivillige mentorer, ville give indvandrerkvinder en hjælpende hånd med at få foden indenfor i det danske samfund.
I pressemeddelelsen fortæller man fra KVINFO og Foreningen Nydanskers side, at man har fået et tilskud fra Velux Fonden, så det er muligt at stable projektet på benene. Det efter at det ifølge PIFT selv har været afprøvet i en række sjællandske kommuner, hvor det ifølge initiativets egne oplysninger har været en stor succes.
Mentorer arbejder gratis – mens KVINFO og Foreningen Nydansker har store indtægter
Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Odder Kommune og Viborg Kommune, dækker Velux Fonden langt fra alle omkostninger. For fra KVINFO og Foreningen Nydanskers side sendes der nemlig fakturaer til det offentlige, når man er i stand til at finde et match mellem en dansk og udenlandsk kvinde.
Ifølge de udlevere bilag drejer det sig typisk om 5.000 kroner plus moms, eller hvad der svarer til 6.250 kroner inklusiv den statslige afgift, hver gang det lykkes for KVINFO og Foreningen Nydansker at skabe kontakt mellem en nyindvandret kvinde og en dansk. En indtjening der for KVINFO og Foreningen Nydansker stiger til 8.000 kroner om året eksklusiv moms svarende til 10.000 kroner inklusiv, hvis forbindelsen mellem danskeren og udlændingen er fastholdt efter det første år.
Hvor store indtægter der mellem 2018 og 2020 potentielt er tale om for KVINFO og Foreningen Nydansker kan også læses ud af, at de deltagende kommuner har opgjort betalingerne i forhold til om der skabes over eller under 20 matches mellem danskere og indvandrere. Lykkedes det at nå op på de 20 betyder det, at skatteyderne i hver af de deltagende kommuner, således det første år som minimum skal betale 112.500 kroner til ordningen.
Fastholdes de 20 matches mellem de danske og udenlandske kvinder ud over det første år, skal skatteyderne mindst betale 187.500 kroner til ordningen – hvor de danske kvinder arbejder gratis for at hjælpe nyankomne udenlandske statsborgere.
Vær den første til at kommentere