Millionregning på vej i ukendt Grundlovssag anlagt mod Mette Frederiksen og Magnus Heunicke

Del artiklen her:

Udgifterne bliver til at tage at føle på for skatteyderne, når en allerede på nuværende tidspunkt langtrukken Grundlovssag anlagt mod Mette Frederiksen og Magnus Heunicke, finder sin afgørelse.

Når talen falder på regeringstoppen og Grundlovssager, tænkes der hovedsageligt på eventuelle juridiske konsekvenser af Minkskandalen. Det i forhold til om topministre som Mette Frederiksen og Magnus Heunicke brød Grundloven, da landets mink blev slået ned uden lovhjemmel.

Mens Minkkommissionen først kommer med sine konklusioner op til sommerferien, forholder det sig anderledes med en anden og anderledes ukendt Grundlovssag, som efterhånden har verseret ved domstolene i over 1½ år. Den er anlagt af Organisationen for Oplysning om Corona Virus COVID-19, som vil have fastslået om en række indførte coronarestriktioner specielt i pandemiens første fase, flugtede med Grundlovens krav om blandt andet forsamlingsfrihed.

Læs også : Statsministeriet fyldte vinlageret op året hvor Mette Frederiksen blev gift

Sager af denne type, er dog langt fra en billig oplevelse for skatteyderne. Hvilket også fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Sundhedsministeriet. Årsagen til at det er Sundhedsministeriet og ikke Statsministeriet der har forestået udleveringen, er at det er ministeriet ledet af Magnus Heunicke, der i denne sag fungerer som statens sekretariat.

Fakturaer fra Kammeradvokaten til Sundhedsministeriet i Grundlovssag

 

Sag stadig kun på det forberedende stadie

Der har dog tilsyneladende langt fra været tale om udgiftsbilag, som Sundsministeriet har haft den store lyst til at give offentligheden adgang til. Således blev fremsendelsen udsat flere gange i strid med en udtalelse, som Folketingets Ombudsmand udsendte i november – og hvor temaet netop var Sundhedsministeriets sagsbehandling.

Læs også : Mette Frederiksen gav ministers kæreste kæmpe bonus oven i millionlønnen – på vej ud af døren

Måske er der en god årsag til den besværlige udleveringsproces, for allerede på sagens indledende stadier, har Kammeradvokaten, der fører den på vegne af de sagsøgte Mette Frederiksen og Magnus Heunicke, kunnet fremsende intet mindre end 33 fakturaer til Sundhedsministeriet. Den foreløbige sidste blev afsendt i slutningen af februar, hvilket har bragt den foreløbige regning til skatteyderne op på 444.389 kroner.

Læs også : Mette Frederiksen giver sin foretrukne it-rådgiver årsløn på 2.4 millioner kroner – og holder lønforhøjelser og bonusser skjult

Ifølge de udleverede bilag fra Sundhedsministeriet, har Kammeradvokaten udarbejdet intet mindre end fem såkaldte processkrifter. Derfor er sagen stadig på det forberedende stadie, inden den skal domsforhandles, hvilket i første omgang sker ved Københavns Byret.

Op til og i forbindelse med domsforhandlinger, bruger sagens advokater typisk et stort antal forberedelsestimer. Derfor kan den samlede regning til skatteyderne for at få afgjort om Mette Frederiksen og resten af regeringen indførte gyldige coronarestriktioner da sygdommen brød ud, nemt ende et godt stykke over millionen.

Fakturaer fra Kammeradvokaten til Sundhedsministeriet i Grundlovssag

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*