Nationalbanken lejer lille sommerhus i tre nætter – for 46.000 kroner

Nationalbankens pressefoto af sin direktion
Del artiklen her:

Skatteydernes regning må i dén grad anses for iøjnefaldende, når Nationalbankens top lader sig indkvartere under det kommende Folkemøde. Ikke kun grundet prisen, men også fordi andre har fundet langt bedre tilbud for tilsvarende sommerhuse – endda for flere overnatninger.

Folkemødet står for døren, hvilket efter et par års coronapause, sker i sin traditionelle udgave. Det vil sige hvor festivalpladsen på det nordlige Bornholm igen bliver fyldt op af først og fremmest embedsmænd, politikere, journalister og repræsentanter for interesseorganisationer, som bruger en forlænget weekend på at se og blive set.

Det store rykind betyder omvendt også, at der er så stor kamp om specielt de bornholmske sommerhuse, så der fra en uventet kant er kommet advarsler om de stigende priser. Eksempelvis fra Kommunernes Landsforening, som i efteråret fortalte om at det er blevet så dyrt at tage til Folkemøde, at det snart kun er eliten, der kan møde op.

Læs også : Fyrede – igen – flere hundrede varme hænder : Regionsråd brugte alligevel – igen – 400.000 kroner på Folkemødet

Tilsyneladende er det dog ikke en advarsel, de har bemærket hos Nationalbanken. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, har denne statslige organisation fundet en markant overnatningsmulighed for sin ledelse på Bornholm.

Aftale indgået med udlejer af sommerhus under Folkemødet

 

Næsten tre gange så meget som andres leje af lignende sommerhuse – i flere dage

Således fremgår det af de fremsendte bilag, at skatteyderne i alt må af med 46.000 kroner, for at Nationalbankens folk kan blive indkvarteret i et sommerhus. På trods af at der alene er tale om ankomst den 15. juni og afrejse igen den 18. juni, er prisen dog ikke et udtryk for, at der er tale om et stort luksussommerhus eksempelvis med swimmingpool.

Læs også : Region har ikke råd til mad til indlagte børns forældre – men flere hundrede tusinde kroner til politikernes Folkemødebesøg

I stedet oplyser udlejeren, at sommerhuset har tre dobbeltværelser og to hemse, således at der i alt er plads til 10 overnattende gæster. Inkluderet i prisen er dog morgenmad og linned, ligesom der sker slutrengøring af sommerhuset, efter Nationalbanken er rejst hjem.

Læs også : Professionshøjskole på sommerudflugt : Brænder langt over 300.000 kroner af på Folkemødet – men nægter at udlevere dokumentation for beløbet

Hvor iøjnefaldende en pris der er tale om, kan ses på nogle af de andre lejeaftaler, som offentligt finansierede organisationer har foretaget af lignende sommerhuse. Det drejer sig eksempelvis om DIPD, det danske institut for flerpartisamarbejde, som har sikret sig fire overnatninger – og dermed én mere end Nationalbanken.

Det i et sommerhus, som i alt kommer til at stå skatteyderne i 16.224 kroner.

Faktura fra udlejer af sommerhus til Nationalbanken
DIPDs bestilling af sommerhus

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*