Nicolai Wammen forgylder partifælle med årsløn på 1.207.009 kroner

Finansministeriets pressefoto af Nicolai Wammen taget af Morten Fauerby
Del artiklen her:

Pengene sidder særdeles løst hos regeringstoppen, når det handler om at ansætte partifæller i vellønnede stillinger på skatteydernes regning.

Før det seneste Folketingsvalg var meldingen klar fra Socialdemokratiet : Der skulle gøres op med det stadigt stigende antal konsulenter indenfor det offentlige, ligesom det også var nødvendigt at kigge nærmere på udgifterne til dem.

Men efter valget er der i hvert fald ét område af den offentlige sektor, hvor socialdemokraterne ikke synes at have haft behov for at skære ned. Nemlig når det handler om de mange spindoktorer, som er blevet ansat rundt omkring i ministerierne. Såkaldte særlige rådgivere, som typisk er blevet rekrutteret fra egne rækker i Socialdemokratiets partiapparat.

Læs også : Borgmester stopper frivilligt : Alligevel millionær på sin fratrædelsesgodtgørelse

Det gør sig også gældende hos Finansministeriet, som den 20. september fik en ny medarbejder. Det i skikkelse af Mikkel Harboe, der får til opgave at være særlig rådgiver for finansminister Nicolai Wammen.

 

Fortid hos Socialdemokratiet – og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Derved har Nicolai Wammen sikret sig en spindoktor, der tidligere har arbejdet som pressechef hos Socialdemokratiet. På samme måde som Mikkel Harboe også har en fortid hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der er kendt for sine åbenlyse forbindelser til det regeringsbærende parti.

Læs også : Kommunal nordjysk fjernvarmemand forgyldes: Scorer 2 millioner i årsløn

Men ved siden af at der i det politiske landskab er tale om en attraktiv stilling, er der samtidig tale om en særdeles vellønnet én af slagsen. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Finansministeriet, at Mikkel Harboe kan se frem til en årsløn, der inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, kommer til at stå skatteyderne i 1.207.009 kroner.

Læs også : Direktør fjernet efter milliardskandale : Scorer nyt millionjob – på samme arbejdsplads

Mikkel Harboe er dog ikke den eneste spindoktor, som Nicolai Wammen har ansat på skatteydernes regning. Således har socialdemokraten siden sin tiltrædelse som minister, også haft Mathias Secher tilknyttet som spindoktor.

Det på trods af, at det ellers kun som udgangspunkt er statsministeren, som har mere end en enkelt spindoktor på lønningslisten.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*