Pensioner og deres delinger ved skilsmisser

Del artiklen her:

Hvad skal der ske med ens pensioner, hvis man bliver separeret eller skilt – og er det nemt at lave en opgørelse over, hvorvidt man skal dele med en tidligere ægtefælle?

Når ægtefæller går fra hinanden, skal der ske en juridisk afslutning på forholdet. Det betyder blandt andet, at der skal ske fordeling af aktiver og passiver, hvilket også inkluderer pensionsindbetalinger.

Men selv om det kan synes forholdsvist overskueligt at foretage en deling af pensioner ved separation og skilsmisse, er det langt fra altid lige til. Det skyldes det meget brede begreb ”normale pensionsordninger”, som man fra lovgivers side har gjort brug af. Betydningen er at hvis der er tale om en normal pensionsordning, skal indeståenderne på kontoen ikke deles – mens der som minimum til en vis grad typisk skal ske deling, hvis der ikke er tale om en normal pensionsordning.

En af de tommelfingerregler man plejer at bruge i vurderingen er, om der er sket indbetalinger ud over, hvad andre i lignende jobfunktioner med tilsvarende aflønning har gjort brug af. Hvis der ud fra de betragtninger er tale om almindelige indbetalinger, vil der som udgangspunkt ikke skulle ske deling.

Der er dog endnu en mulighed i forhold til helt eller delvist deling af pensionsindbetalingerne, nemlig det man plejer at kalde for kompensationsudbetalinger. Det vil sige at der godt nok er tale om, at den af de tidligere ægtefæller der havde de største pensionsindbetalinger, alene har foretaget normale indbetalinger. Men at ægtefællen med de mindste indbetalinger alligevel er så dårligt stillet, at der er behov for en lille regulering i form af en mindre éngangsudbetaling.

Fordi delingen af pensioner ved separationer og skilsmisser kan være kompliceret, er der også en risiko for, at den kan trække i langdrag og processen i det hele taget blive en dyr én af slagsen. Det skyldes at det i sidste ende kan blive op til domstolene at drage konklusionerne, hvilket ikke kun kan tage år, men også medfører store advokatudgifter.
Også af den grund er det en klar fordel, hvis ægtefællerne kan finde frem til en mindelig løsning på pensionsspørgsmålet. Det sker typisk i form af en bodelingsoverenskomst, hvilket er et af Juristkontorets familieretlige specialer.

Det sker til en pris på kun 1.499 kroner, hvilket Juristkontoret endda yder prisgaranti på.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*