Tidligere på dagen åbnede Folkemødet. Går det som det plejer, vil professionshøjskolerne igen være markant tilstede på Bornholm – på skatteydernes regning.
– Konsekvensen bliver med stor sandsynlighed mindre lærerstyret tid fremover. Det vil konkret sige, at der er udsigt til, at blandt andet de lærer- og pædagogstuderende vil få mindre vejledning og færre undervisningstimer med en underviser til stede. Jeg skal være den første til at beklage, at vi fremover må slække på uddannelseskvaliteten. Imidlertid er de barske realiteter, at de midler, vi får tildelt over Finansloven, er den økonomiske ramme, vi kan og skal navigere ud fra. Derfor er der ingen alternativer til at skære i kerneydelsen.
På blandt andet denne måde forklarede Harald Mikkelsen, rektor på VIA College, tilbage i 2015 om konsekvenserne af de nedskæringer, som ville ramme en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner med afdelinger i en lang række byer. Det skete overfor Magisterbladet, hvor han samtidig slog fast at besparelserne alene for VIA College ville betyde, at man indenfor en 5-årig periode skulle skære ned for omkring 100 millioner kroner.
På trods af at være ramt af erklæret økonomisk smalhals, har ikke kun VIA College men også landets andre store professionhøjskoler, været faste og dyre gæster på Bornholm i forbindelse med Folkemødet.
Storforbruger på Bornholm nægter at udlevere dokumentation
Ifølge udleverede oplysninger fra VIA College, sendte man således en delegation på 27 til Solskinsøen, for her at deltage i 2018-udgaven af Folkemødet. Fra VIA Colleges side nægter man dog at udlevere dokumentation for de udgifter, som man har pålagt skatteyderne at betale for deltagelsen ved den årlige politiske festival – men som minimum løber op i over 300.000 kroner.
I stedet mener man fra VIA Colleges side sig kun forpligtet til at oplyse indenfor hvilke rammer, at man mener at have afholdt udgifter til sidste års Folkemøde. Det fremgår af en email, som er afsendt af skolens juridiske konsulent, Anders Leth Jensen :
– Vi kan oplyse, at VIA har haft 27 deltagere med på Folkemødet 2018. Heraf er fem af deltagernes ophold hovedsageligt finansieret af Danske Professionshøjskoler. Ved Folkemødet har VIA betalt 183.885 kr. til Danske Professionshøjskolers afholdelse af faglige debatter og andre arrangementer i Danske Professionshøjskolers fælles telt samt til lejeudgiften for teltet. VIA var ved Folkemødet vært for et arrangement: ”KomSammen Region Midt” for interessenter i Region Midtjylland. For leje af telt og forplejning har VIA betalt 43.034,50 kr. For overnatning for VIAs deltagere er der betalt en samlet pris på 67.316.62 kr. Dertil kommer rejseomkostninger og forplejning for VIAs deltagere. Her kan ikke oplyses et samlet beløb, da deltagernes rejseomkostninger ikke afholdes samlet, men over hver enkelt deltagers konto i det statslige system RejsUd og vores økonomisystem, hvis rejsen ikke er bestilt af den rejsende selv.
Læs også : Tømmer rådhuset under Folkemødet : Københavns Kommune brugte over 300.000 kroner på Bornholm i 2018
Det eneste man fra VIA Colleges side har ønsket at udlevere som dokumentation for sine udgifter, er nogle få rejsebilag fra rektor Harald Mikkelsens deltagelse.
Vær den første til at kommentere