Benny Engelbrecht gik en tur i en skov med en influencer – og sendte regning på 24.000 kroner videre til skatteyderne

Transportministeriets pressefoto af Benny Engelbrecht taget af Claus Bech
Del artiklen her:

Det blev en dyr fornøjelse for skatteyderne, da minister for transportminister Benny Engelbrecht, blev markedsført på de sociale medier af influenceren Vicky Knudsen.

Specielt siden Mette Frederiksens overtagelse af Statsministeriet i 2019, har ministerier, styrelser og andre offentlige myndigheder, opbygget store informations- og kommunikationsafdelinger. Det har medført en lang række nyansættelser af medarbejdere, som i stigende grad har til opgave at følge deres politiske chefer mere eller mindre non-stop.

Alligevel finder specielt ministerierne det ofte nødvendigt at gøre brug af influencere, når specielt ministrene skal markedsføres. Især når det handler om, at den socialdemokratiske top på skatteydernes regning, skal forsøges promoveret overfor målgrupper, som normalt ikke interesserer sig for deres gøren og laden.

Læs også : Rasmus Prehn og Danida fyrer den af i Afrika : Bruger 300.000 kroner på konference i Kenya – med kongerøgelse

Det var eksempelvis tilfældet denne sommer, hvor Banedanmark kontaktede influenceren Vicky Knudsen. Det for at få biologen til at slå et slag for biodiversitet, hvilket skulle ske sammen med transportministeren socialdemokraten Benny Engelbrecht.

Faktura fra Vicky Knudsen til Banedanmark i forbindelse med influenceropgave

 

Bestilte uden at afprøve alternative muligheder

Men ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Banedanmark, blev det langt fra nogen billig oplevelse for skatteyderne, at da ministeren gik en tur med Vicky Knudsen.

Læs også : Socialdemokrater ansat i hobetal som pressechefer for socialdemokratiske ministre – nu skal Jeppe Kofod og Rasmus Prehn også have deres

Således lød regningen på 24.000 kroner, når der sker medregnelse af moms. For det beløb fik skatteyderne ud over en billedserie med den socialdemokratiske politiker og influenceren, også et par mindre film. Herunder én hvor Vicky Knudsen og Benny Engelbrecht skulle besøge vandhuller, ligesom det også var en del af opgavebeskrivelsen, at politikeren og influenceren sammen skulle gå ned langs en togstrækning.

Læs også : Dan Jørgensen følger Mette Frederiksens eksempel : Giver sin taleskriver tæt på 900.000 kroner i årsløn

I en email til Journalista.dk oplyser Banedanmark, at man ikke forsøgte at finde frem til alternativer til Vicky Knudsen, inden at aftalen med hende blev indgået.

Del af bestilling fra Banedanmark til Vicky Knudsen

 

Opdateret klokken 10.51 den 13. oktober 2021 : I en tidligere udgave af artiklen, stod der ved en fejl, at det var Rasmus Prehn, der skulle have deltaget sammen med influeceren. Dette var en fejl, da det i stedet var Benny Engelbrecht

Del artiklen her:
3 Comments

 1. Så skulle han da have gået en tur med Arne Boelt (også Socialdemokrat) som gik en tur her for ikke mange måneder siden med Anders Lund Madsen. Var vist nok også en halv time. Ja det var ikke nok – Betalte godt 30.000 kr til en kok for at tilberede noget naturkød. De skulle da have gået sammen – ja for at spare lidt på de gåture.

  Ja det er svært at prioritere – skal vi spare på ældreplejen? – det er vi jo nødt til ellers kommer vi andre jo ikke ud og gå. Ironi kan forekomme

 2. Ja, bruge andres penge, det kan de sgu finde ud af. (mon de ville betale “sådan noget” med deres egne penge???

 3. JA, det gælder kun om at lænse statskassen for så meget som muligt, men tid er!
  Enhver kan da se, hvor mindre bemidlet stakkels Benny han er.
  Han har om nogen brug for at gå em lille tur, med sin støttepædagog.
  Ja-ja, altting kaldes nu om dage noget andet, men det er jo i bund grund det samme.
  En ufaglært kaldes i dag for “industrioperatør”.
  En lagerarbejder “Logistikmedarbejder” Blev lønnen bedre? Gæt selv.
  Stem NB! SIAD!
  P.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*