Efter Socialdemokratiet har overtaget regeringsmagten, har det i dén grad kunnet mærkes på aflønningen af blandt andet kommunikationsmedarbejderne – hvilket også er tilfældet i Fødevareministeriet.
Den næsten ufravigelige grundregel indenfor den offentlige forvaltning har været, at ansættelsen af embedsmænd ikke sker på baggrund af indstillinger fra politikere eller gode politiske forbindelser. Det for at undgå at det danske embedsmandssystem på samme måde som eksempelvis det amerikanske, bliver gennemsyret af politiske hensyn og vennetjenester.
Men meget synes på dette punkt at have ændret sig, siden Mette Frederiksen sommeren 2019 overtog nøglerne til Statsministeriet fra sin forgænger Lars Løkke Rasmussen. Således er det ansættelsen af specielt en lang række kommunikationsfolk, som i dén grad har trukket overskrifter. Det skyldes at en række af disse højt placerede embedsmænd, har haft åbenlyse forbindelser til Socialdemokratiet.
Samtidig har det også medført løftede øjenbryn, at stillingerne som kommunikationsmedarbejdere rundt om i ministerierne, er sket til væsentligt højere lønninger, end hvad forgængerne har modtaget. Hvis der da ikke har været tale om nyoprettede stillinger, som efterfølgende er blevet besat med embedsmænd med åbenlyse forbindelser til Socialdemokratiet.
Stor lønstigning i forhold til forgængeren
Desuden må det også anses for markant, at udskiftningerne af kommunikationsmedarbejdere rundt om i ministerierne er sket i lyntempo, efter socialdemokraterne har sat sig til rette rundt om i regeringskontorerne. Et af de steder hvor dette har været tilfældet er i Fødevareministeriet, hvor Katja Brandt Andersen tidligere på året er blevet ansat som pressechef.
Læs også : Dan Jørgensens partifælle ansat som pressechef – til en langt højere løn end forgængeren
Det efter at hun med en baggrund som journalist hos TV2, har gjort lynkarriere efter sommeren 2020 at være blevet tilknyttet som presserådgiver i ministeriet. Det i en vellønnet stilling som ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos ministeriet, inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger årligt står skatteyderne i 762.098 kroner. Hvilket endda er væsentligt mere end forgængeren i stillingen, som måtte tage til takke med 677.740 kroner – eller hvad der svarer til 84.358 kroner mindre end Katja Brandt Andersen.
Læs også : Minister ansætter skandaleramt partifælle – til 900.000 kroner om året
Tydeligvis var forfremmelsen af Katja Brandt Andersen én, der behagede ministeriets politiske chef, fødevareminister Rasmus Prehn. Således lykønskede han efterfølgende på sociale medier pressechefen med udnævnelsen, som han åbenlyst bakkede op om.
Vær den første til at kommentere