Minister ansætter skandaleramt partifælle – til 900.000 kroner om året

Transport- og Boligministeriets pressefoto af Boligministeriet – taget af Claus Bech
Del artiklen her:

Det er langt fra diskvalificerende at være spindoktor for den siddende regering, at man tidligere har spillet en afgørende rolle i en de seneste års største kommunikationsskandaler.

Advice er måske ikke et kommunikationsfirma, der for alvor er kendt udenfor de politiske cirkler. Men indenfor har det spillet en afgørende rolle i forhold til kampagner for politikere og ministerier, ligesom det også har store virksomheder blandt sine kunder.

Det drejede sig eksempelvis om en meget omtalt kampagne for Falck, der løb af stablen tilbage i 2014 og 2015. Efterfølgende kom det frem, at Advice havde været stærkt medvirkende til en egentlig smædekampagne, rettet mod Falcks direkte konkurrent, hollandske Bios.

Læs også : DR-chef fortid efter klager om magtmisbrug og chikane : Får gyldent håndtryk med sig ud af døren – men du må ikke vide hvor stort

En af de centrale spillere i den forbindelse var Jens Christiansen, der på daværende tidspunkt havde rang af partner hos Advice. Det efter en baggrund hos Socialdemokratiet, som han tidligere havde været partisekretær for – ligesom han også har været formand for ungdomsorganisationen DSU.

Mens Advices partnere og andre ledende medarbejdere efterfølgende gik bodsgang oven på skandalen, har der været anderledes stille fra Jens Christiansen.

Således har han aldrig talt offentligt om sagen og sin medvirken.

Trafik- og Boligministeriets oplysninger om lønforholdene for Jens Christiansen

 

Spindoktor – på 2. klasse

Alligevel er det nu igen lykkedes for Jens Christiansen at lande et højt profileret job, efter at han de seneste år har drevet egen kommunikationsvirksomhed. Det som såkaldt særlig rådgiver for boligminister Kaare Dybvad, hvilket er en stillingstype, der normalt omtales som spindoktor.

Læs også : DR ansætter endnu en direktør – og giver ham en årsløn på 2 millioner kroner

Hos Journalista.dk har vi begæret aktindsigt i ansættelsesforholdende for Jens Christiansen hos Transport- og Boligministeriet, hvorfra de udleverede bilag fastslår to ting. Både lønnen skatteyderne pålægges at betale, men også at Jens Christiansen langt fra har samme type ansættelse, som kendes fra andre spindoktorer. Det skyldes at ministeriet oplyser at hans årsløn lyder på 820.084 kroner hvortil kommer pensionsindbetalinger, så den samlede årlige aflønning løber op i omkring 900.000 kroner.

Læs også : DR-bestyrelsesmedlem scorer kassen på buzzord : Får 350.000 kroner for fortælling om ”boliger med kulturel identitet”

Derved kommer Jens Christiansen til at ligge væsentligt under, hvad spindoktorer normalt tjener. Det skyldes at den tidligere Advice-partner har måttet tage til takke med en stillingstype som chefkonsulent, der lønmæssigt årligt ligger omkring 350.000 kroner under, hvad der kendes fra højere placerede spindoktorer.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. NU gælder for Mette FUSK & papegøjerne, at få så mange som muligt, af de gamle studie/- bolle-kammerater fra DSU tiden, ind på nogle fede jobs, som statstjenestemænd, så er de sikret indkomst for livet, på “die dumme dänens” regning!
    Socialisterne kalder sig de svages beskytter, fordi så kan udplyndre dem med verdenens højeste skatter & afgifter!
    P. SIAD!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*