DR-chef fortid efter klager om magtmisbrug og chikane : Får gyldent håndtryk med sig ud af døren – men du må ikke vide hvor stort

Del artiklen her:

Selv om sygemeldingerne nærmest stod i kø under Helle Sønderbys ledelse, har hun alligevel sikret sig en særdeles fornuftig fratrædelsesaftale, som kan ende med at stå skatteyderne i millioner af kroner.

juristkontoret

Det medførte i dén grad problemer med samarbejdet internt hos DRs afdeling for Kultur og Samfund TV, da man sidste sommer ansatte Helle Sønderby som afdelingsleder. Problemerne var så udtalte, at intet mindre end 40 ud af 50 medarbejdere tidligere på året indgav klager over Helle Sønderby.

Klager der ikke kun gik på traditionelle samarbejdsproblemer, men også det som Politiken beskrev som magtmisbrug. Hvad det præcist var at problemet i denne forbindelse skulle være, meldte avisen dog ikke noget om. Men tilsyneladende var der tale om så alvorlige klager, at Helle Sønderby tidligere på måneden forlod sin stilling.

Læs også : DR ansætter endnu en direktør – og giver ham en årsløn på 2 millioner kroner

Overfor morgenavisen fortalte Helle Sønderby, at det i høj grad havde skyldtes de udfordringer, der havde været i forbindelse med, at hun var blevet ansat til at gennemføre en række ændringer. Ligesom hun også mente at der havde været store udfordringer, med at få projekterne hun stod i spidsen for gennemført.

Helle Sønderbys lønforhold for 2020 oplyst i aktindsigt

 

Årsløn lige under 900.000 kroner

Men selv om Helle Sønderbys tilknytning til Danmarks Radio langt fra blev en succes, kan ansættelsesforholdet alligevel vise sig at blive en dyr oplevelse for skatteyderne. Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos statsmediet.

Læs også : DR-direktører med årsløn tæt på 2 millioner fortsætter lønfesten : Har også sikret sig lønforhøjelser i 2020

Således kan hun se frem til et gyldent håndtryk i form af ikke kun fuld løn i opsigelsesperioden. Men også hjælp til, at hun kan finde et nyt job. Forhold der fremgår af en email, som Journalista.dk har modtaget fra Danmarks Radios juridiske afdeling, DR Jura :

– Der er indgået en aftale med Helle Sønderby om, at hun fratræder sin stilling i DR. Hun modtager løn i sin opsigelsesperiode. Hvis/når der opnås passende anden stilling i opsigelsesperioden, gælder funktionærlovens regler for modregning. Herudover er der aftalt mulighed for outplacement-/uddannelsesforløb på op til 45.000 kroner.

Læs også : DR-bestyrelsesmedlem scorer kassen på buzzord : Får 350.000 kroner for fortælling om ”boliger med kulturel identitet”

Fra Danmarks Radios side har man ikke ønsket at oplyse, hvor langt et opsigelsesvarsel Helle Sønderby har krav på. Men Danmarks Radio har tidligere i lignende situationer givet mere end et års løn, efter at medarbejdere reelt var fratrådt. Hvis det bare tilnærmelsesvis bliver tilfældet for Helle Sønderby, kan det blive en bekostelig affærer for skatteyderne. Således viser aktindsigter udleveret til Journalista.dk fra DR, at Helle Sønderby inklusiv pensionsindbetalinger i 2020 har modtaget en fast månedsløn på 73.500 kroner. Eller hvad der svarer til, at hendes løn årligt løber op i 876.000 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*