DR-bestyrelsesmedlem scorer kassen på buzzord : Får 350.000 kroner for fortælling om ”boliger med kulturel identitet”

Del artiklen her:

Det kan være en særdeles god forretning at få foden indenfor hos landets kommuner, når de efterspørger rådgivning om hvordan verden bør se ud, når vi når frem til 2035.

juristkontoret

Når vi kommer hen til 2035 er målsætningen for Bornholm, at økommunen skal være det, den selv omtaler som et forbillede for andre klimavenlige samfund. Ligesom tanken for den socialdemokratisk ledede kommune også er, at Bornholm skal koble bæredygtighed sammen med boliger med kulturel identitet.

Forhold der fremgår af de såkaldte Bornholmermål, hvilket dog langt fra bare var nogle, bornholmerne selv fandt på. Således fik de blandt andet bistand fra firmaet We do democracy, som blandt sine medejere har den såkaldte demokratirådgiver Zakia Elvang. Ved siden af at sit virke i We do democracy, har Zakia Elvang også et bijob som bestyrelsesmedlem i Danmarks Radio. En højtlønnet post hun blev udpeget til, da hun via sit engagement i Alternativet sikrede sig den plads i statsmediets bestyrelse, som partiet opnåede ved det seneste Folketingsvalg.

Læs også : WHO brugte generalforsamling på at advare om corona – uden at stor dansk delegation med Søren Brostrøm i spidsen tog advarslerne alvorligt

Zakia Elvang var ifølge de fremsendte fakturaer til Bornholms Regionskommune selv involveret i udarbejdelsen af Bornholmermålene. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk hos opnået hos kommunen.

Fakturaer fra We Do Democracy til Bornholms Regionskommune i forbindelse med Bright Green Island

 

Store fakturaer for udvikling af overordnede kommunale strategier – og ikke kun til Bornholm

Men tilsyneladende er den slags arbejde både omfattende og udgiftstung for skatteyderne, hvilket i forhold til bornholmerne ville sige en samlet regning på lige under de 350.000 kroner. En udgift der ikke kun dækkede over We do democracys eget arbejde, men også ekstraydelser indenfor grafik, som bornholmerne fandt det nødvendigt at indkøbe.

Læs også : Forsyningsselskab med monopol brænder millioner af kroner af på nye møbler – hvorefter det hæver priserne

Hvor god en forretning det kan være for firmaer som We do democracy at levere rådgivning til kommuner om deres meget overordnede strategi, kan også ses ved de fakturaer Zakia Elvang sammen med sin kompagnon sendte til Gladsaxe Kommune i 2018. Her lød den samlede regning for hjælp til de såkaldte Gladsaxedage og Gladsaxemødet, nemlig på på 246.288 kroner.

Læs også : Kommunalt vandværk på statsbesøg med Dronning Margrethe i Indonesien for 121.370 kroner

I det hele taget er Gladsaxedagen en fast udskrivning for den københavnske forstadskommune, hvis 2019-udgave inkluderede kendte sangerinder og kendisjournalister. Sidstnævnte medførte i sig selv en regning på over 30.000 kroner, som hovedsageligt blev betalt for et kort interview med Gladsaxes borgmester.

Fakturaer fremsendt af We Do Democracy til Gladsaxe Kommune

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*