Hæver skatten og skærer ned på de syge og gamle : Kommune bruger alligevel – mindst – 18 millioner kroner på rigmænds legeplads

Del artiklen her:

Ifølge Aarhus Kommune har der længe været så store problemer med økonomien, at det har været nødvendigt at finde voldsomme besparelser. Alligevel er der ingen smalle steder, når det handler om at afholde en kapsejlads i den jyske hovedstad.

juristkontoret

Da det i sensommeren blev offentliggjort at en række kommuner fik mulighed for at hæve skatten, var Aarhus med på listen. Hvilket måske ikke var så overraskende taget i betragtning af, hvor store problemer, den socialdemokratisk ledede kommune har haft de seneste år med at få økonomien til at løbe rundt.

Problemerne startede for alvor, da en samlet kommunalbestyrelse med undtagelse af det daværende byrådsmedlem Lars Boje Mathiesen for få år tilbage overvurderede den kommunale udligningsordning i en grad, så kommunekassen pludselig havde et gabende hul på omkring en kvart milliard kroner. Økonomiske problemer der medførte alvorlige nedskæringer indenfor områder som børnepasning, undervisning og ældrepleje, der typisk omtales som kernevelfærd.

Læs også : Skærer ned på de syge og gamle : Kommune køber alligevel Facebook-reklamer for 1.639.339 kroner på ét år – af hensyn til sit forretningsgrundlag

Men samtidig med at aarhusianerne ifølge eget udsagn har voldsom lavvande i kassen, er der i dén grad luft i budgettet, når det handler om prestigeprojekter.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Aarhus Kommune.

Del af indstilling fra Aarhus Byråd omkring tilskud til Ocean Race i Aarhus i 2023

 

Forventer 27 millioner kroner fra andre sponsorer

Det sker blandt andet i form af Ocean Race, der tidligere gik under navnet Volvo Ocean Race, som i 2023 kommer til Aarhus. Det for her at skabe det, Aarhus Kommune håber vil skabe en maritim oplevelse ud over det sædvanlige.

Læs også : Aarhus Kommune skærer dybt i kernevelfærden – men bruger over 2 millioner kroner på embedsmænds motionsløb

Men med håbet følger også en regning til skatteyderne for kapsejladsen, der ofte omtales som en legeplads for rigmand. Vel og mærke en regning, der knytter sig en lang række usikkerhedsmomenter til. Det ligger ifølge en beslutning truffet af Aarhus Byråd dog fast, at kommunens pris bliver på mindst 18 millioner kroner. Hertil kan komme en lang række yderligere udgifter for de aarhusianske skatteydere, da den samlede regning for stævnet forventes at løbe op i 45 millioner kroner.

I byrådets beslutning hedder det blandt andet :

– Inklusiv en fee til TOR (arrangørerne, red.) på 2 millioner euro er de samlede udgifter på cirka 45 millioner. Det foreslås finansieret primært via fonde, sponsorater, statsligt medspil. Når disse forventede indtægter er indregnet, så henstår der en manko på cirka 18 millioner kroner. Aarhus Events fiansierer 8 millioner kroner via opsparede midler frem til 2023. Herefter resterer en finansieringsmanko på 10 millioner kroner. Med mindre andet besluttes, finansieres også denne finansieringsmanko på 10 millioner kroner af Aarhus Events.

Læs også : Skærer ned på kernevelfærd for over kvart milliard kroner : Aarhus Kommune bruger alligevel 350.000 kroner på fejring af gourmet-mad

Samtidig ligger det ifølge Aarhus Byråd dog fast, at den såkaldte eventpulje er opbrugt de kommende år som følge af Ocean Race i 2023 :

– I givet fald vil Eventpuljen være opbrugt i en længere årrække med afledte konsekvenser for både større og mindre events.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*