Regning for én måneds konsulentbistand til at skrive Mette Fs taler : 106.700 kroner

Folketingets pressefoto af Mette Frederiksen
Del artiklen her:

Selv om antallet af taler holdt af Mette Frederiksen synes til at overskue, er dette langt fra tilfældet i forhold til de regninger, skatteyderne bliver pålagt at betale til selve taleskrivningen.

Hvis du interesserer dig for at skrive andres taler, er det bestemt værd at lægge mærke til stillingsopslagene, der i disse år kommer fra ministerierne. For som Journalista.dk løbende har kunnet afdække, er det endda meget store lønninger, der bliver udbetalt for at skrive ministrenes taler.

Alene talerne skrevet til statsminister Mette Frederiksen, står i omkring 1.7 millioner kroner om året. Det skyldes først og fremmest, at det inklusiv bonusser er muligt at nå op på en årsløn over millionen, hvis man er socialdemokratens ledende taleskriver. En position der er mulig, fordi Statsministeriet efter Mette Frederiksens magtovertagelse i 2019, har fundet det nødvendigt med ikke kun én taleskriver, som ellers har været normen under forudgående statsministre, men to fuldtidsansatte embedsmænd til at løse denne opgave.

Læs også : Mette Frederiksen får endnu en taleskriver – der får stor lønforhøjelse i forhold til forgængeren

Som Journalista.dk kunne berette tidligere på ugen, er selv høje lønninger sammenholdt med et begrænset antal taler holdt af Mette Frederiksen, langt fra nok til at holde på taleskriverne. Således har udskiftningerne på posten været så stor, at den må anses for iøjnefaldende.

Faktura fra taleskriverkonsulent til Statsministeriet

 

Taleskriver har sikret sig store konsulentaftaler efter afsked med Statsministeriet

En af de taleskrivere der indenfor det seneste år har forladt Statsministeriet og dermed Mette Frederiksen, har været Anita Furu. Det efter at den nu tidligere embedsmand, der sideløbende har haft en karriere som forfatter, i en årrække har bestridt stillingen. Det endda efter hun blev ansat, uden at den højt lønnede position blev slået op.

Læs også : Fed tjans : Mette Frederiksens fuldtidsansatte taleskrivere skriver 1½ tale om måneden – til sammen

Anita Furus afgang som taleskriver kom kort efter, at ministeriet også havde sagt farvel til hendes kollega Caspar Strand, der i stedet skiftede til Patientforeningen, for at blive dens kommunikationschef.

Men for at undgå at Mette Frederiksen kun havde én fuldtidsansat taleskriver til rådighed efter Furus afgang ved udgangen af oktober, hyrede ministeriet i stedet Anita Furu ind på konsulentbasis. Hvilket, som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet, langt fra er blevet en billig affærer for skatteyderne.

Læs også : Mette F forgylder Barbara Bertelsen : Giver 6-sifret kæmpebonus oven i millionlønen – for veludført arbejde

Således modtog Statsministeriet den 30. november sidste år en regning på 80.300 kroner for en eller flere taler, skrevet af Anita Furu. Ligesom den tidligere fuldtidsansatte taleskriver kort tid efter, den 1. januar i år, kunne afsende en ny faktura på 26.400 kroner.

Eller hvad der svarer til, at den tidligere fuldtidsansatte taleskriver på blot reelt én måned, kunne sende fakturaer for 106.700 kroner.

Faktura fra taleskriverkonsulent til Statsministeriet

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Socialdemokrat……..yeaaaah fight.
    Brug af andre penge forpligter i Aller Aller højeste grad….men er åbenbart sjovere at bruge.
    Pinligt !!!

    • Ja, det er pinligt, DYBT PINLIGT at se, hvordan korruptionen breder sig i DK.

      De er alle med i den sammenspiste klub, der sidder på skattekisten

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*