Skandaleramt kommune skærer ned på næsten alt – undtagen chefernes millionbonusser

Del artiklen her:

Tønder Kommune har de seneste år været ramt af en række skandaler, hvor valg truffet af dens ledelse har været stærkt kritiseret. Det kan dog ikke ses på embedsmændenes lønninger og bonusser.

– På folkeskoleområdet er der for eksempel sparet 31 procent af lærerne væk i løbet af de sidste seks år, samtidig med at man har arbejdet med inklusion. Resultatet er tydeligt og skræmmende, når man kan konstatere, at eleverne i folkeskolerne her i kommunen er blandt de elever, der kommer ud med de ringeste karakterer i Danmark. Nummer 87 ud af 98 kommuner.

Sådan lød indledningen på et læserbrev, som Enhedslistens kandidat til kommunalvalget i november i Tønder Kommune, Claus Højsgaard, indrykkede i Jyske Vestkysten op til valget. Her konstaterede den venstreorienterede kandidat, der dog ikke kom ind i byrådet, i lighed med andre valgte kommunalpolitikere, at kommunens økonomi kunne gøre yderligere skolelukninger nødvendige. På samme måde som der fx indenfor de seneste år, også har været en række iøjnefaldende nedskæringer i forhold til antallet af ansatte SOSU-hjælpere.

Læs også : Filmfolk forsøgte at skjule kæmpe forbrug af vin, øl og champagne under sydens sol på skatteydernes regning

Men højere oppe i systemet, synes der dog ikke at være lommesmerter hos Tønder Kommune. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i aflønningen af kommunens topfolk.

Herunder i de aftaler, som sikrer dem bonusser alene for at forblive i deres job – og særdeles gode fratrædelsesordninger, hvis de skulle blive afskediget.

Oversigt fra Tønder Kommune om bonusser til direktører

 

Direktører sikret økonomisk selv ved afskedigelser

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, har tre medlemmer af kommunens direktion nemlig sikret sig meget store udbetalinger, hvis de fortsætter i deres jobs i yderligere nogle år. Det selv om, at de eventuelt måtte fortsætte i deres stillinger på gældende vilkår, når først bonussen er opnået.

Læs også : Kommende borgmester og kommunale forsyningsfolk brændte kvart million af på udlandsrejse – og fyrede den af hjemme med øl, breezere og shots

Det drejer sig om kommunaldirektør Klaus Liestmann samt direktørerne Grethe H. Nielsen og Henrik Schou, som henholdsvis har sikret sig 1.100.068 kroner, 842.177 kroner og 909.000 kroner, hvis de fortsat er at finde i deres nuværende stillinger om få år. For Klaus Liestmann og Henrik Schou vil det sige i 2021, mens Grethe H. Nielsen må vente indtil 2022, før hendes såkaldte fastholdelsesbonus kan komme til udbetaling.

Læs også : Festen fortsætter i Guldborgsund : DF-profil slår sig løs til julefrokoster hos kommunal havn

Når direktørerne ikke en sådan langvarig ansættelse hos Tønder Kommune, behøver de dog ikke at frygte fremtiden af den grund. For i tilfælde af afskedigelse, får de som minimum et helt års løn, uanset hvor lang eller kort tid ansættelsen har varet.

Hvilket med deres nuværende lønniveau betyder, at de alle er sikret på den pæne side af millionen.

Del artiklen her:




2 Comments

  1. Hahahaaaaaaa, det er så langt ude, at jeg må grine. Som af en Monty Python sketch. Det aller skæggeste er, at de omtalte offentlige chefer uden skyggen af tvivl er røven af fjerde division. Ellers ville de ikke arbejde på Tønder rådhus.

  2. I stedet for at regne i kr., kunne Journalista så ikke omregne det til manglende plejetimer til de ældre?
    F.eks at en udbetaling på 1.000.000 kr. i chefbonus, frarøver de ældre 3-4.000 timers hjemmehjælp, eller en havnefest for byrådsmedlemmer til 100.000 kr., frarøver de ældre 3-400 timers hjemmehjælp, for slet ikke at tale om Frank Jensens, der brændte 1.000 timers hjemmehjælp af sammen med konen og andre til OL?
    https://journalista.dk/frank-jensen-tog-konen-med-til-ol-og-braendte-335-205-kroner-af-paa-hotelvaerelser/

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*