På trods af udtalt kritik af sin måde at håndtere corona-krisen på, kan Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz alligevel hver måned se en løn tikke ind på sin konto, der er højere end Danmarks statsminister.
Det trak nationale overskrifter i begyndelsen af marts, da en dansk læge i forlængelse af udenlandske forsøg offentliggjorde, at der var fundet en potentiel behandling af corona-virusen. Det i form af først og fremmest medicin, der tidligere var blevet brugt i kampen mod malaria.
Men det trak næsten endnu større overskrifter, da man fra Lægemiddelstyrelsens side anført af sin direktør, Thomas Senderovitz, meldte ud, at man ikke mente at der var noget belæg for lægens påstand. På samme måde som det også efterfølgende kom frem, at lige præcis Lægemiddelstyrelsens bureaukrati havde gjort, at de medicinske forsøg i forhold til at finde en behandling på coronaen, blev væsentligt forsinket.
Læs også : Mette Frederiksen ansætter tro væbner – og giver hende en årsløn på 2.417.947 kroner
Men selv om Thomas Senderovitz også har været mål for andre kritikpunkter i forbindelse med sin ledelse af Lægemiddelstyrelsen under corona-krisen, synes det dog ikke at kunne aflæses på den løncheck, som skatteyderne hver måned pålægges at betale til ham.
Identisk løn for Senderovitz og Brostrøm
Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Lægemiddelstyrelsen, at hans årsløn ligger over Danmarks statsminister. For mens Mette Frederiksen aktuelt tjener omkring 1.6 millioner kroner om året, har bureaukraten sikret sig en endnu bedre aflønning.
I 2019 udgjorde Thomas Senderovitzs almindelige lønindtægt fra Lægemiddelstyrelsen således 1.428.745 kroner, hvortil kom en arbejdsgiverbetalt pensionsindbetaling på 244.315 kroner og en bonus på 60.000 kroner – hvor ved at hans samlede årsindtægt dette år nåede op i 1.733.061 kroner.
Et beløb der dog langt fra må anses for at være tilfældig, for det var også denne samlede lønindkomst, Thomas Senderovitzs direktørkollega hos Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm præcis modtog i 2019. Et lønniveau der også i høj grad ligner det, som andre direktører hos landets styrelser fast modtager.
Hvordan kan man forklare og forsvare så store procentuelle stigninger? (det vil vi folkepensionister gerne have noget af). Helt vanvittig stigning fra 2016 til 2017.
Kvalifikationstillæg? Det troede jeg afspejlede sig i grundlønnen.
Hvem har godkendt disse stigninger?