Sygeplejerske opfandt udtalelse fra Pressenævnet : Ville ikke have sin millionløn frem

Del artiklen her:

På trods af den udbredte opfattelse af særdeles kritisable lønforhold for sygeplejersker, er det langt fra enestående at denne gruppe af offentligt ansatte kan tjene over 1 million kroner om året. Hvilket tydeligvis ikke er noget, som alle højt lønnede sygeplejersker ønsker offentligheden skal have kendskab til.

Tidligere på dagen offentliggjorde vi på Journalista.dk en lønundersøgelse for de af landets sygeplejersker, der ikke har ledelsesansvar. En undersøgelse vi har gennemført på baggrund af omfattende aktindsigter hos landets regioner i såvel antallet af årsværk som den løn, sygeplejerskerne modtog det forgangne år.

Oplysninger vi har sammenholdt med hvor mange sygeplejersker uden ledelsesansvar der ifølge andre opnåede aktindsigter var ansat sommeren 2023 rundt om på landets sygehuse – og hvad de fik i løn.

Det har blandt andet gjort det muligt at offentliggøre en liste over en lang række sygeplejersker uden ledelsesansvar, der sidste år tjente over 1 million kroner.

Med på listen er Gitte Glerup, der til dagligt arbejder på Slagelse Sygehus.

Men i sine bestræbelser på at undgå at hendes iøjnefaldende lønforhold blev offentliggjort, har hun skriftligt blandt andet fortalt Journalista.dk, at Pressenævnet skulle have modsat sig offentliggørelsen – allerede inden publiceringen.

 

Andre artikler om sygeplejerskers lønforhold

Sygeplejersker med millionlønninger : Højest lønnet tjener 1.9 millioner kroner om året

Lønnen ikke ens for sygeplejersker: Kæmpe lokale forskelle – op til 150.000 kroner om året

Sygeplejerskernes reelle gennemsnitsløn : 540.000 kroner om året

Faktatjek : Nej, der bliver ikke færre sygeplejersker – flere hundrede ekstra ansat det seneste år

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*