TV2 mørklægger skatteydernes millioner til Mette Fs mand – til serie om hendes politiske idol

Del artiklen her:

Når talen falder på åbenhed hos TV2 synes der at være klare begrænsninger i forhold til en kommende serie, som statsmediets øverste chefs mand står foran at skulle lave om hendes store politiske idol.

– En kvart milliard kroner.

Så stort et overskud forventer statskassen, at den statslige tv-station TV2 fast leverer fra næste år. Et beløb der således kan siges at være et afkast på investeringerne, som den danske stat foretog, da statsmediet blev lanceret tilbage i 1991.

Kravet er kommet fra regeringer ledet af Mette Frederiksen, hvis private husholdning kan siges at have en direkte økonomiske interesse i, hvordan TV2 driver sin virksomhed. Det i forbindelse med en forestående serie om den tidligere socialdemokratiske statsminister Anker Jørgensen, som er blandt Mette Frederiksens store politiske forbilleder.

Læs også : TV2-ledelse i skjult optagelse : Jes Dorph gjorde intet ulovligt – og overtrådte heller ingen TV2-regler

Det kan blandt andet ses ved, at hun sammen med sin nuværende mand, Bo Tengberg, deltog i begravelsen af Anker Jørgensen i 2016. I den forbindelse udtalte Mette Frederiksen blandt andet til flere medier :

– Anker gjorde Danmark til et bedre sted af leve – og efterlader sig en tung arv.

5.2 millioner kroner til serie produceret af Mette Frederiksens mand

Manden bag Anker Jørgensen-serien er Bo Tengberg, som derved får adgang til minimum en del af de 5.2 millioner skattekroner, der er bevilget fra først og fremmest Filminstituttet. Serien udarbejdes i samarbejde med TV2, som dermed indgår i et direkte samarbejde med sin politiske chefs ægtefælle om at producere en serie, som handler om hendes store politiske idol.

Læs også : TV2s advokat på skjult optagelse : Alene MeToo-bølgen fyrede Jes Dorph – med 20 års forsinkelse

Men hvad det præcist er der er aftalt med Filminstituttet og Bo Tengberg om brugen af skatteydernes millioner er ikke noget, som TV2 ønsker at offentligheden skal have adgang til. For mens journalisterne på statsmediet næsten per definition kræver fuld åbenhed hos alle andre, kæmper det hårdt for at undgå udlevering af oplysninger om millionaftalen med Bo Tengberg.

Del af udtalelse til DFI fra TV2s advokat Helle Djernis

 

Statsmedie : Skadeligt for konkurrenceevnen hvis det bliver oplyst hvor store indtægter statsministerens mand kan se frem til

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har fået udleveret fra Filminstituttet. Her kæmper TV2-advokaten Helle Djernis i dén grad mod udlevering af oplysningerne, hvilket hun blandt andet begrunder på denne måde :

– Ifølge de speciecifikke lovbemærkninger til §30, nr. 2 (i Offentlighedsloven, red.) gælder der en klar formodning for, at udlevering af oplysningerne vil indebære en nærliggende risiko for, at TV2 vil lide skade. Det vil være skadeligt for TV2, hvis offentligheden gives adgang til oplysninger om denne planlagte serie, som TV2 forventer vil tilstrække et større seerantal og som vil føre til stor offentlig opmærksomhed, der medfølger, når en serie omhandler en meget kendt dansker. Konkurrencesituationen taget i betragtning vil det derfor være meget skadeligt, hvis de markerede oplysninger udleveres.

Læs også : MeToo-ekspert : Cecilie Beck må gerne dyrke sex med elev – for TV2s regler gælder ikke for kvinder

I sin email til Filminstituttet oplyser Helle Djernis dog ikke, hvilken konkret konkurrence TV2 mener, at serien om Anker vil blive udsat for, såfremt det bliver muligt for offentligheden eksempelvis at få oplyst, hvor stor en indtægt statsministerens mand forventes at få for at producere serien om hendes store politiske forbillede.

Uden at komme nærmere ind på hvorfor, når Filminstituttet i sin afgørelse samtidig frem til, at forholdene omkring Bo Tengbergs kommende indtjening, ikke er noget offentligheden må kende til.

Del af udtalelse til DFI fra TV2s advokat Helle Djernis

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*