I Slagelse Kommune er tavshedspligt tilsyneladende noget, man tager påfaldende meget alvorligt – specielt hvis det handler om en politisk chefs forbrug.
Parfumer, store mængder iPhones, spature og dyre gavekort. Det var blandt de indkøb, som SFs udvalgsformand for børn og unge i Slagelse Kommune, Helle Blak, foretog, da hun var ansat som leder af kommunens Rosenkildegårdens Ungdomscafé.
Forhold der var med til at gøre, at hun i 2017 blev fyret. En afskedigelse hun dog efterfølgende sammen med sin fagforening BUPL mente, alene var udtryk for en politiske forfølgelse. Således havde fyringen ifølge BUPL og Helle Blak ikke baggrund i det store forbrug, men i stedet at politiske modstandere i den sjællandske kommune ønskede at skille sig af med hende.
På Journalista.dk har vi tidligere kunnet dokumentere, at Helle Blak ikke forlod sin vellønnede stilling som leder af ungdomscaféen, der indbragte hende en årsløn inklusiv pension på omkring de 700.000 kroner, tomhændet, da hun på vej ud af døren fik et gyldent håndtryk.
Nu kan vi samtidig dokumentere, at caféen under hendes ledelse har brugt penge på repræsentation, som man normalt ikke ser for en ungdomscafé.
Kommune skjuler deltager ved politikers Odense-tur
Ifølge udleverede aktindsigter til Journalista.dk, drejer det sig blandt andet om et besøg i Odense, for her at opleve Adam & Noah. Således finansierede Rosenkildegårdens Ungdomscafé den 23. marts 2017, at 16 kunne tage til Odense for at opleve komiker-duoen.
Alene billetterne medførte en udgift for skatteyderne på 3.535 kroner, men hvem der deltog på turen og hvad dens formål i det hele taget var, er ikke noget man fra Slagelse Kommunes side ønsker at oplyse om. I stedet lyder det fra embedsmanden Ditte Brøgger Løjborg, der fremstår som ansat i samme del af forvaltningen som er politisk ledet af Helle Blak, at man slet ikke kan udlevere sådanne oplysninger :
– Der er med henvisning til reglerne om tavshedspligt ikke fundet grundlag for at udlevere de pågældende oplysninger/dokumenter.
Ditte Brøgger Løjborg har dog ikke ønsket at oplyse, hvilke lovbestemmelser der præcist fastslår, at det er omfattet af tavshedspligten ikke at oplyse om, hvem Helle Blak på skatteydernes regning inviterede til Odense. På samme måde som Slagelse Kommune heller ikke mener at være forpligtet til at oplyse, hvilke udgifter der eksempelvis var forbundet med at komme frem og tilbage mellem den fynske hovedstad og Slagelse.
Deltagere i middag også omfattet af tavshedspligt – ifølge Slagelse Kommune
Det ligger dog fast, at Rosenkildegårdens Ungdomscafé under ledelse af Helle Blak, også har afholdt andre iøjnefaldende udgifter af mere social art. Således inviterede institutionen i 2016 på middag på et lokalt spisehus.
En middag der stod skatteyderne i 6.147 kroner, men som man også fra Slagelse Kommunes side nægter at oplyse, hvem der deltog i. Også i denne sammenhæng oplyser kommunen, at det skyldes dens ”tavshedspligt” – uden nærmere at ville oplyse, hvilke lovbestemmelser der fastslår det.
Samtidig henstår det også noget i det uvisse, hvorfor Helle Blaks ungdomscafé brugte lige under 6.000 kroner på at deltage i et såkaldt LokumsRæs, der blev arrangeret af et eventbureau fra Rødovre.
Det må siges at stå i usmagelig kontrast til det, SF ellers påberåber sig at stå for.
Det er helt utroligt at sådan et misbrug ikke er strafbart! Endnu mere utroligt at vi vælgere bare acceptere de folkevalgte og embedsmænds uhæmmede forbrug(rigeligt dokumenteret her på Journslista.dk)
Ville ønske at vi kunne få hele den politiske industri renset mindst hvert 5 år og at vi havde en ombudsmand der kunne forfølge disse sager! I tilfælde som her skulle politikeren/embedsmanden have lov at tilbagebetale af egen lomme!!
Tavshedspligt – i en ungdomscafe – come on!
Utroligt der stadig er folk der sætter krydset ved SF og Enhedslisten. Socialisme har ingen steder i verden ført noget godt med sig. Det gamle Sovjet, Cuba, Nordkorea og Asien er det virkelig det man vil have?