Ulandsforkæmper fik kæmpe fratrædelsesgodtgørelse med sig ud af døren – og blev erstattet af radikal politiker

Del artiklen her:

Institut for Flerpartisamarbejde er måske ikke et statsligt institut, som siger ret mange ret meget. Men alligevel er det stedet som tiltrækker politikere med et ønske om en stor lønindkomst – og udbetaler iøjnefaldende fratrædelsesgodtgørelser ved pensioneringer.

Institut for Flerpartisamarbejde Rasmus Helveg Petersen

– Jeg har ingen ambition om et heltidsjob igen, men lyst til at atter at begynde at skrive, både for børn og voksne og da også gerne dokumentarisme. Måske kan det blive til lidt konsulentagtigt arbejde også.

Sådan lød det ifølge Globalnyt.dk fra Bjørn Førde, da direktøren for det såkaldte Institut for Flerpartisamarbejde offentliggjorde sine planer om pensioneringer vinteren 2017. Det fra et statsligt institut, hvis opgave blandt andet er et finde frem til politiske bevægelser i U-landene, som danske partier på den ene eller anden måde kan arbejde sammen med. Som Journalista.dk tidligere har kunnet dokumentere, sker det eksempelvis i forbindelse med afholdelsen af store og dyre konferencer i Danmark, hvor det er de danske skatteydere, der betaler for deltagelsen af politikere fra U-lande.

Læs også : Brændte 800.000 ulandskroner af på konference for Himalaya-politikere

Men det er dog ikke den eneste væsentlige udgift, som skatteyderne fast afholder til Institut for Flertiparsamarbejde. For som aktindsigter opnået af Journalista.dk hos instituttet viser, udbetales der også ganske fornuftige lønninger og bonusser til medarbejderne.

Oversigt over udbetalinger til direktører for Institut for Flerpartisamarbejde i 2017

 

Helveg Petersen overtog attraktivt job hos ukendt institut

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, havde Bjørn Førde nemlig et særdeles indbringende 2017. For ud over sin almindelige løn, modtog han også en ganske fornuftig fratrædelsesgodtgørelse, der tog sit udgangspunkt i en af de såkaldte åremålskontrakter.

Læs også : Pris per kursusdeltager fra Nepal og Bhutan : 32.244 kroner

En aftaletype indenfor det offentlige, der de sidste par år har tiltrukket sig stor opmærksomhed. Det skyldes at i forvejen højt lønnede embedsmænd som Bjørn Førde har fået et gyldent håndtryk med sig ud af døren, uanset om de forlader deres stilling frivilligt eller bliver fyret. For Bjørn Førde betød de gyldne kontrakter, at han sikrede sig en ekstra udbetaling på 394.662 kroner.

Læs også : 20.000 kroners middag for Himalaya-gæster

Uanset at Institut for Flerpartisamarbejde måske ikke fremstår som et af de kendte af slagsen, har det alligevel et lønniveau, der gør det til en attraktiv arbejdsplads for selv kendte politikere. Således blev Bjørn Førdes afløser den tidligere radikale Folketingspolitiker Rasmus Helveg Petersen, der for fremtiden inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger kan se frem til en årsløn på 850.337 kroner.

Rasmus Helveg Petersens lønforhold som direktør for Institut for Flerpartisamarbejde

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*