Universitet fester på din regning på Folkemødet : Hyrer topband for 87.500 kroner

Del artiklen her:

Når Folkemødet løber af stablen om et par uger, bliver der godt fyldt op med forskellige former for underholdning. Eksempelvis når et universitet er den glade giver af en koncert.

Folkemødet er tilbage her i midten af juni, efter at det reelt har ligget stille i to år grundet coronarestriktioner. Dermed bliver der igen åbnet op for de klassiske Folkemødetelte på Bornholm, ligesom lyset også tændes rundt om på de forskellige scener i Allinge.

Det skyldes i høj grad, at skatteyderne bliver pålagt at betale udgifterne, når hovedsageligt politikere, embedsmænd, journalister og interesseorganisationer, mødes over en forlænget weekend. Eksempelvis når festivalens hovedscene, danner rammerne for forskellige koncerter.

Læs også : Professionshøjskole på sommerudflugt : Brænder langt over 300.000 kroner af på Folkemødet – men nægter at udlevere dokumentation for beløbet

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, er der normalt tale om koncerter, som officielt finansierede organisationer og myndigheder betaler. Det sker eksempelvis når et af de faste Folkemødebands, Folkeklubben, igen i år tropper op på klippeøen.

Email mellem RUC og bookingfirma omkring booking af Folkeklubben

 

Pris forudsat manglende overnatning på Bornholm

Et band hvis optræden også i år, betales af de offentlige kasser. Det i form af Roskilde Universitet, som har hyret det til én enkelt koncert.

Læs også : Fyrede – igen – flere hundrede varme hænder : Regionsråd brugte alligevel – igen – 400.000 kroner på Folkemødet

Ifølge de fremsendte opgørelser fra universitetet, sker det til en pris på 70.000 kroner eksklusiv moms – eller hvad der svarer til 87.500 kroner, når der sker medregning af den offentlige afgift. Det er tilsyneladende en pris, som er under, hvad Folkeklubben normalt tager for at optræde ved arrangementer af denne type.

Læs også : Region skærer kraftigt ned på sine sygehuse : Bruger alligevel flere hundrede tusinde kroner på Folkemødet

Således skriver bandets booker i en email til en ansat på Roskilde Universitet, at prisen er forudsat, at det ikke bliver nødvendigt for bandet at overnatte på Bornholm. Eller, hvis det bliver nødvendigt, kan der ses frem til en langt større regning for skatteyderne.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*