Venstreorienterede mediefolk scorer mediestøtte på 310.000 kroner – og betaler pludselig ikke længere moms

Del artiklen her:

Netmediet POV.International har sikret sig statsstøtte via mediestøtteordningen. Samtidig med at støtten kom i hus blev sidens juridiske status pludselig ændret, så mediet anført af den tidligere chefredaktør på Berlingske, Annegrethe Rasmussen, slipper for at betale moms.

POV.International

– Det er fortsat vores vision at skabe et medie, hvor vores drift og journalistisk arbejde understøttes af vores læsere i form af abonnenter og donationer, men vi er glade for at kunne fortælle, at vi den 1. december har modtaget tilsagn om støtte fra Medienævnet under Kulturministeriet på 310.000 kroner.

På blandt andet denne måde offentliggjorde POV.International den 5. december overfor sine læsere, at man havde sikret sig mediestøtte. Dermed har hjemmesiden opnået et offentligt tilskud, som først og fremmest synes at skulle bruges på et forbedret layout samt en ny abonnementsordning, hvis indtægter skal være med til at sikre den fremtidige drift.

Læs også : Uffe Elbæk siger næsten nej til penge fra skattely – men Alternativets hofmedie har ingen skrupler

Samtidig med at tilsagnet fra skatteyderne var kommet i hus offentliggjorde POV.International, at man ikke længere ville blive drevet som et interessentskab ejet af Annegrethe Rasmussen, Signe Wenneberg og Morten Bay. I stedet er man overgået til en såkaldt publicistisk forening, hvis nærmere indhold og vedtægter dog ikke beskrives.

 

Skattemæssige konsekvenser overraskende for stifter og medindehaver

Netop overgangen fra et interessentskab mellem stifterne, der anført af den tidligere kandidat for Venstresocialisterne Annegrethe Rasmussen alle er eller har været en aktiv del af venstrefløjen, til en forening, sikrer en række skattemæssige fordele. Først og fremmest at der ikke længere skal betales moms af indtægterne, fordi foreninger i modsætninger til virksomheder er fritaget for denne statslige afgift.

Læs også : Kulturministeren nedsætter nævn – som behandler millionansøgning fra hendes egen datter

En skattemæssig konsekvens, der dog synes at komme overraskende for Annegrethe Rasmussen. Til Journalista.dk skriver hun således :

– Vi har overhovedet ikke tænkt på moms og jeg anede ikke, at foreninger var monsfritagede. Vi har gjort det for at alle kan være medejere; der var noget underligt ulogisk over, at de tre stiftere skulle eje mediet og potentielt kunne tjene penge på det (f.eks. ved et salg). For hvordan kan man sælge andres frivillige og gratis arbejde? POV (POV.International, red.) er jo ikke noget uden artiklerne, så for os var det logisk, at dem, der producerer indholdet, også selv skal eje platformen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*