Kontroversielle headhuntere hævede pludselig prisen voldsomt ved fiaskoramt ansættelse – kommune betalte uden at blinke med øjnene

Del artiklen her:

Økonomien spillede ellers et afgørende parameter, da Genitor blev udpeget til at stå i spidsen for ansættelsen af en ny stadsdirektør i Aalborg Kommune – der holdt under tre måneder på posten.

Lige under en kvart million kroner.

Så meget blev headhunterfirmaet Genitor betalt for at deltage i processen omkring ansættelsen af Aalborg Kommunes seneste stadsarkitekt Lise Thorsen, der stoppede på posten i oktober. Det på trods af, at hun ikke engang nåede at være ansat i tre måneder – men alligevel sikrede sig et gyldent håndtryk.

Prisen adskiller sig afgørende fra dén, som headhunterne ellers overfor Aalborg Kommune oplyste ville blive den endelige. Som det fremgår af aktidnsigter opnået af Journalista.dk hos den nordjyske kommune, lød tilbuddet fra Gentior på 162.500 kroner, når der skete medregnelse af moms.

En prisforskel der må anses for at have haft afgørende indvirkning på, hvorfor det var Genitor og ikke to konkurrenter, der fik opgaven. Det kan ses ved at både Genitor og Muusmann opnåede 7 point ud fra den vægtning, som Aalborg Kommune foretog af indkomne tilbud. En anden konkurrent, Mercuri Urval, blev kun tildelt et enkelt point i forhold til økonomien for sit tilbud på 180.000 kroner inklusiv moms. Hvilket altså var væsentligt under, hvad Genitor endte med at kræve af kommunen – Genitors oprindelige pris blev belønnet med 2 point.

Vel og mærke en langt højere pris, som Aalborg Kommune uden videre betalte til det kontroversielle headhunterfirma, som i 2023 har været involveret i flere iøjnefaldende ansættelser indenfor den offentlige sektor.

Således var det Genitor der af Region Sjælland blev hyret til at hjælpe med ansættelsen af en ny direktør, hvor valget faldt på Annemarie Schou Zacho-Broe. Tidligere på efteråret fratrådte hun stillingen efter blot 5 måneders ansættelse, hvilket kastede et gyldent håndtryk på 2.5 millioner kroner af sig.

Det var også Genitor der blev brugt, da den nordjyske uddannelsesinstitution UCN i år skulle finde en ny direktør. Her anvendte firmaet Christian Roslev, uanset at hans forudgående erfaring som headhunter var til at overskue, efter han netop var stoppet som kommunaldirektør i Aalborg Kommune. Stillingen på UCN blev besat af Aalborg Kommunes daværende borgmester Thomas Kastrup-Larsen, som i mange år havde arbejdet tæt sammen med Christian Roslev.

Så tæt at de endda blev gode venner, der tog på ferier sammen med deres respektive familier.

 

Andre artikler om Genitor

Headhuntere scorer kvart million på ansættelsen af stadsarkitekt – der holdt et par måneder

Kontroversielle headhuntere bag ansættelsen af skandaleramt direktør – der kun holdt få måneder

Borgmesters nye job scoret via en af vennerne : 1.3 millioner kroner i årsløn

Kommune mørkelægger ulovligt tidligere kommunaldirektørs gyldne aftaler – nu skal oplysningerne udleveres

Regional direktørs løn for 5 måneders arbejde : 3.5 millioner kroner

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*