Årets mest læste : Nummer 8-10 – Logoer, Mettes privatfly og kulturministerens 100.000 kroners-flybillet

Kulturministeriets pressefoto af Ane Halsboe-Jørgensen (S) taget af Jens Honore
Del artiklen her:

2022 går som bekendt på held, hvilket vi på Journalista.dk markerer med en oversigt over årets mest læste artikler. I dag med artiklerne fra nummer 8 til 10, hvilket blandt andet vil sige fortællingen om et dyrt logo, som det formentligt er de færreste der opdagede overhovedet var nyt.

Årets 8. mest læste artikel blev bragt den 31. maj, hvor fokus var på Rigsarkivet. Det i forhold til, at den skatteyderfinansierede organisation havde fundet det nødvendigt at få udarbejdet et nyt logo – hvilket langt fra blev en billig oplevelse.

Således fastslog aktindsigter, at det i alt løb op i 503.799 kroner.

En udgift der skal ses i sammenhæng med, at det nye logo i dén grad lignede det gamle.

Læs også : Brugte over 500.000 kroner på nyt logo – som ligner det gamle

Årets 9. plads går til en artikel, der satte fokus på Mette Frederiksens forbrug af privatfly. Den blev bragt den 21. februar i direkte forlængelse af, at statsministeren få dage forinden ellers havde offentliggjort en kronik, hvor i hun påstod at være grøn før rød.

Alligevel valgte hun privatflyet frem for ruteflyet, da hun skulle til møder i Paris. Det selv om at der præcist samtidig med det eksklusive privatfly afgik et rutefly, der ikke kun havde samme destination, men også nåede hurtigere frem.

Hvad chartringen af privatflyet har kostet skatteyderne, er dog et meget åbent spørgsmål. For flere ministerier herunder Statsministeriet og Forsvarsministeriet har nemlig igen og igen fastholdt, at det er alle andre end dem, der betalte for Mette Frederiksens flyvning til Byernes By.

Læs også : Chartrede luksusfly i onsdags: Mette F så stort på CO2-udledningen – og skatteydernes regning

Den 8. mest læste artikel på Journalista.dk i 2022 omhandlede den daværende kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens tur til USA, da hun i år tog til Hollywood for at overvære Oscar-uddelingen. Det på en flybillet, som stod skatteyderne i omkring 100.000 kroner.

I forlængelse af afsløringen måtte Ane Halsboe-Jørgensen som et særsyn, offentligt gå ud og undskylde for den store regning.

Læs også : Kulturministeren købte flybillet til 100.000 kroner – for at komme til Oscar-fest

Det eksklusive valg af flybillet betød blandt andet, at socialdemokraten fik sit eget lille aflukkede rum på flyet. På den måde kunne hun nyde sin champagne i rog og mag, uden at andre passagerer kunne forstyrre hende.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*