Årets mest læste : Nummer 5-7 – Cecilie Beck knaldede elev og løj om det, Barbaras løn og TV2-toppen fanget på skjult optagelse

Del artiklen her:

Timeglasset er efterhånden ved at løbe ud for 2022, hvilket er en god anledning til at se tilbage på årets mest læste artikler på Journalista.dk. I dag handler det blandt andet om TV2-toppen, som blev fanget på en skjult optagelse – hvor den gav en helt anden årsag end den officielle i forhold til afskeden med Jes Dorph-Petersen.

Vores nedtælling startede i går, hvor vi gennemgik artiklerne, der i 2022 var de 8. til 10. mest læste artikler. I dag fortsætter vi med nummer 7 til 5, hvor TV2 spiller en afgørende rolle.

Det skyldtes i første omgang artiklen om, at mens mænd på TV2 ikke må have forhold til praktikanter og elever, må højt placerede kvindelige medarbejdere gerne.

I artiklen der blev bragt den 1. august fortalte en ekspert i MeToo, at det skyldtes at der ikke gælder de samme regler for mænd og kvinder – hvorfor Cecilie Beck ikke var blevet fyret for et forhold til en elev. Det på trods af, at det ellers var den forklaring, som Jes Dorph-Petersen fik da han blev fjernet fra skærmen på statsmediet.

Efterfølgende måtte Cecilie Beck offentligt erkende, at hun havde haft forholdet til eleven. Det på trods af, at hun ellers tidligere overfor os havde benægtet det.

Det i en email til Journalista.dk hvor TV2-værten fortalte, at der alene var tale om ”brancherygter”.

Læs også : MeToo-ekspert : Cecilie Beck må gerne dyrke sex med elev – for TV2s regler gælder ikke for kvinder

Årets 6. mest læste artikel på Journalista.dk omhandlede Barbara Bertelsen, som for alvor fik sit folkelige gennembrud under Minkskandalen. Specielt i forhold til hendes noget tvivlsomme indgreb i forhold til, hvad der var lovligt og ikke-lovligt.

En medvirken til ulovligheder der var så graverende, at hun af Minkkommissionen blev indstillet til afskedigelse. Hvilket dog aldrig blev tilfældet, fordi bureaukraten slap med en advarsel. Den blev tildelt af en medarbejder hos Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, som ikke kun efterfølgende på det nærmeste gik på pension, men som også tidligere havde arbejdet sammen med netop Barbara Bertelsen.

Vores 6. mest læste artikel i år omhandlede lønudviklingen, som Barbara Bertelsen har gennemgået de seneste år. Det efter at vi kunne afdække, at hun efterhånden nærmer sig en årlig indtjening på 3 millioner kroner.

Læs også : Barbara Bertelsen fortsætter eksplosiv lønudvikling : Har kurs mod 3 millioner kroner om året

5. mest læste artikel på Journalista.dk 2022, var en del af dækningen af fjernelsen af Jes Dorph-Petersen fra skærmen på TV2. Det i form af en lydoptagelse fra mødet, hvor den mangeårige studievært fik beskeden fra TV2-toppen.

Lydoptagelsen var interessant fordi den gav et helt andet billede, end det TV2 selv tidligere havde oplyst. TV2-toppen anført af programdirektør Lotte Lindegaard fortalte nemlig på optagelsen, at Jes Dorph-Petersen ikke blev fjernet fra skærmen, fordi han havde gjort noget ulovligt.

Andet end at han med omkring 20 års forsinkelse, var blevet fældet af MeToo-bølgen. Et begreb der slet ikke eksisterede, da han indledte et kortvarigt forhold til en anden TV2-medarbejder.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*