Årets mest læste : Nummer 1-4 – Mette, embedsmændenes løn, Mette og Mette

Del artiklen her:

Mette Frederiksen topper i 2022 i dén grad listen over de mest læste artikler på Journalista.dk. Først og fremmest i forhold til, hvordan hun har brugt andres penge.

I morgen er det som bekendt Nytårsaften, hvilket meget logisk er en god anledning til at se tilbage på 2022. Det i forhold til, hvilke artikler der var de mest læste på Journalista.dk i det nu snart forgangne år.

Nedtællingen over de 10 mest læste artikler startede vi i onsdags, hvor vi først kiggede på nummer 8-10, hvilket blev fulgt op i går med nummer 7 til 5 – i dag tæller vi derfor ned fra nummer 4 til 1.

Uden sammenligning må Mette Frederiksen anses for at være det største trækplaster, for ud af de fire mest læste artikler i 2022, tegner hun sig for de tre.

I første omgang i forhold til artiklen, der blev den fjerde mest læst i år. Den blev offentliggjort den 20. september, hvor valgkampen til det på daværende tidspunkt forestående Folketingsvalg var ved at komme op i gear.

For Mette Frederiksens tilfælde skete det blandt andet ved, at hun sammen med resten af Socialdemokratiet lovede muligheden for at uddanne sig til lærer i byer som Hjørring.

Der var dog bare ét problem – det kunne man allerede i forvejen.

Læs også : Mette Frederiksen kommer – igen – med valgløfte der allerede er gennemført af andre

Årets 3. plads går også til Mette Frederiksen i form af en artikel, der blev bragt på Journalista.dk den 1. februar – og efterfølgende flere uger senere i meget let omskrevet form slået stort op af Ekstra Bladet som det i stadigt stigende grad statsfinansierede medies egen afsløring.

Hovedtemaet var den bonus, som Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, havde fået tildelt. Vel og mærke en 6-sifret bonus, som kom oven i den normale løn – hvilket er med til at gøre, at Mette Frederiksens højest placerede embedsmand efterhånden nærmer sig 3 millioner kroner i årsløn.

Læs også : Mette F forgylder Barbara Bertelsen : Giver 6-sifret kæmpebonus oven i millionlønen – for veludført arbejde

Lønningerne indenfor den offentlige sektor var også i fokus på årets 2. plads, som går til artiklen om hvad landets kommunale embedsmænd i 2021 kunne sætte ind på den samlede lønkonto.

Vel og mærke indgangen til en samlet oversigt over, hvad embedsmændene tjente rundt om i kommunerne. Derved blev det eksempelvis muligt også lokalt at efterprøve, om der er hold i den meget udbredte påstand om, at kommunalt ansatte er lavt lønnede.

Læs også : Lønundersøgelse 2022 : Så meget tjener topembedsmændene i din kommune 

Den mest læste artikel i 2022 på Journalista.dk daterer sig tilbage til den 9. marts, hvor vi kunne afslører, at Mette Frederiksen havde gravet dybt i den skatteyderbetalte rejsekonto.

Det i forbindelse med en rejse til Indien, hvorfra den samlede regning dog reelt synes umulig at gøre op, fordi flere ministerier i bedste fald ikke har været særligt behjælpelige med at finde alle udgiftsbilag frem.

Det ligger dog klart, at Mette Frederiksens rejse mindst stod skatteyderne i 320.000 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*