Anders Fogh scorer kæmpe ministerpension – oven i millioner på sin lobbyvirksomhed

Anders Fogh Rasmussen
Del artiklen her:

På trods af at have bygget sin politiske karriere på krav om minimale offentlige udgifter, modtager Anders Fogh Rasmussen selv år efter år den højest mulige ministerpension – uanset at have skabt sig en millionforretning på lobbyisme.

I 2019 var de helt store smil fremme hos Anders Fogh Rasmussen, der afsluttede sin politiske karriere i 2014 som NATOs generalsekretær. Det efter tidligere at have været dansk statsminister i perioden mellem 2001 og 2009, hvilket skete i forlængelse af i mere end et årti at have været formand for Venstre – og også minister i tidligere regeringer. De brede smil skyldtes offentliggørelsen af det millionoverskud, som ekspolitikerens lobbyvirksomhed også dette år kunne fremvise.

Et overskud der blandt andet kom i forlængelse af, at Anders Fogh Rasmussen og hans medarbejdere, havde haft held med at sælge rådgivning til Ukraine. Det efter at Venstre-politikeren under sin tid som NATO-generalsekretær, havde opbygget et personligt forhold til landets daværende politiske top.

Læs også : Trine Bramsen får ny støttepædagog – til millionløn

Anders Fogh Rasmussens store politiske manifest var bogen ”Fra socialstat til minimalstat”, som han udgav tilbage i 1993. Her i slog han blandt andet fast, at staten reelt kun skulle hjælpe dem, der rent faktisk har behov for det.

Mens de danskere som fint kunne klare sig selv, skal gøre det.

 

Henter højeste ministerpension – samtidig med millionoverskud

Men der synes at være et godt stykke fra de politiske udmeldinger fra Anders Fogh Rasmussen og så til hans privatøkonomi, når det drejer sig om overførselsindkomster. Således fremgår det af aktindsigter Journalista.dk har opnået hos Økonomistyrelsen, at den liberale politiker har sikret sig en ganske fin biindtægt.

Læs også : Mette fyrede den af i Indien : Brændte 320.000 kroner af på 4 dage – og regningen er formentligt langt større

Ifølge opgørelserne fra Økonomistyrelsen, modtog Anders Fogh Rasmussen i 2021 således 301.246 kroner i pensionsudbetalinger fra sin ministertid. Derved er der tale om den højeste sats, der sidste år kom til udbetaling. Hvilket samtidig er beløbet, der modtages af andre ekspolitikere som Karen Jespersen, Knud Enggaard, Mimi Jakobsen og Mogens Lykketoft.

Læs også : Skærer ned på syge og gamle : Men giver kommuanldirektøren 2.242.279 kroner i årsløn – og forgylder resten af ledelsen

Fordi Anders Fogh Rasmussens ministerpension udbetales efter en tidligere ordning, er der ikke tale om, at han har skullet nå en bestemt alder, for at modtage den. I udbetales ministerpensionen på livstid, hvilket begyndte allerede i forbindelse med, at Anders Fogh Rasmussen forlod Statsministeriet.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Dagens artikel er endnu et sørgeligt bekræftende eksempel på, at skatte- og afgiftsyderne forsat giver de “ansvarlige” politikere lov til at lade deres penge fosse ud af statskassen.

    Jeg troede ellers, at vælgerne havde fået sig en øjenåbner, da Anders Fogh Rasmussen var skatteminister under Poul Schlüter (der jo så grumme gerne ville have “det urealistiske høje skattetryk sat ned”) da Schlüters skatteminister hævede momsen fra 22 til de nuværende 25 procent i 1992, men jeg tog fejl.

  2. Jeg ved ikke hvad der er værst, alle de embedsmænd og politikere som afsløres hér på siden – eller det uduelige kryb af en statsstøttet presse, som fortier det

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*