Ansat i 2½ år i økonomisk udfordret kommune : Scorede 1.2 millioner kroner i gyldent håndtryk – og nyt kommunalt topjob

Pressefoto fra Vallensbæk Kommune
Del artiklen her:

Selv om Vallensbæk Kommune ifølge eget udsagn kæmper med at få de økonomiske ender til at mødes, har den københavnske forstadskommune været særdeles rundhåndet med sine fratrædelsesordninger.

– Ingen besparelser trods udfordringer.

Sådan lød overskriften på den pressemeddelelse, som Vallensbæk Kommune udsendte i midten af september 2021. Det i forbindelse med indgåelse af budgetforliget for 2022, som kommunen i sin pressemeddelelse samtidig fortalte, havde været problematisk at få i mål :

– De økonomiske konsekvenser ved udligningsreformen og den stagnerende vækst på grund af aflysningen af lokalplanen for Byhaven har været faktorer, der har gjort årets budgetlægning i Vallensbæk udfordrende. Besparelser undgås fordi anlægsprojekter er blevet udskudt, og fordi, der kommer vækst i fremtiden.

Læs også : Kommunikationsmedarbejder sagde op efter 1½ år : Scorede alligevel gyldent håndtryk på 3/4 million kroner

Men samtidig med at kommunalpolitikerne ifølge eget udsagn strakte sig langt for at undgå egentlige nedskæringer, var der anderledes rundhåndethed i forhold til fratrædelsesgodtgørelsen til en af kommunens topchefer. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Vallensbæk Kommune.

Vallensbæk Kommunes oplysninger om aflønningen af Connie Graul

 

Scorede nyt topjob uger efter modtagelsen af gyldent håndtryk

Herunder i indholdet af den aftale, som kommunen sommeren 2021 indgik med sin daværende direktør Connie Graul. En aftale der blev udmeldt, som værende en gensidig overenskomst.

Læs også : Direktør fyret efter 2 år : Scorer alligevel gyldent håndtryk på 1.3 millioner kroner

For Connie Graul var der tale om en særdeles fornuftig aftale, da hun kunne forlade Vallensbæk Kommune med 1.170.362 kroner i et gyldent håndtryk. Det på trods af, at hun kun havde været ansat i stillingen i omkring 2½ år.

Udbetalinger af denne type svarer typisk til, at embedsmanden får et års fuld løn med sig – eventuelt tilsat et almindeligt opsigelsesvarsel i henhold til Funktionærlovens regler.

Læs også : Direktør i fattig kommune fik gyldent håndtryk på 1.4 millioner kroner – og beholdt det på trods af nyt topjob

For Connie Graul var de økonomiske konsekvenser af afskeden med Vallensbæk Kommune, formentligt til at overskue. Det skyldes at hun kort efter sikrede sig et nyt job i form af stillingen som Chef for Ejendomme, Faciliteter og Arealer, hvilket skete i Halsnæs Kommune.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*