Bibliotek tog på eksklusiv smørrebrødsrestaurant – og brændte 100.000 kroner af

Del artiklen her:

Der blev ikke sparet på noget, da Gentofte Kommunes biblioteksfolk lagde vejen forbi en af Danmarks førende og mest berømmede smørrebrødsrestauranter – som blandt andet er kendt for sin eksklusive adresse.

Når man tænker på biblioteksansatte, vil tankerne formentligt hurtigt falde på ældre og noget tilbagetrukne medarbejdere. Dem for hvem bøgerne spiller en alt afgørende rolle, mens det sociale omvendt er nedprioriteret.

Men det er måske en opfattelse, der skal tages op til revision. I hvert fald når talen falder på Centralbiblioteket i Gentofte Kommune, som ikke kun synes at have en udtalt forkærlighed for smørrebrød. Men også gerne deler det med et stort antal kollegaer, specielt hvis det sker på skatteyderne regning.

Læs også : 17 skattechefer tog på gourmetrestaurant efter internt møde – på skatteydernes regning

Forhold der fremgår af en aktindsigt, som Journalista.dk har opnået hos Gentofte Kommune. Det i forhold til et besøg hos en smørrebrødsrestaurant, der fandt sted op mod sommerferien sidste år.

Faktura fra restaurant til Gentofte Kommune

 

Restaurant placeret inde i Nationalmuseet

Det skete den 27. juni på Restaurant Smör, som blev brugt til en velbesøgt konference. Således lagde i alt 87 biblioteksfolk vejen forbi restauranten, der er placeret i Nationalmuseet.

Læs også : Rasmus Prehn-restaurantbesøg forsøgt holdt skjult – ved at lade ministerchauffør betale

Spisestedet, der har specialiseret sig i klassisk dansk smørebrød, opkrævede for hver af konferencedeltagerne 619 kroner, når der sker medregning af moms – hvilket i sig selv medførte en regning til skatteyderne på 43.065 kroner. Hertil kom leje af lokaler og tilknytning af opsynspersonale, som kostede yderligere 31.100 kroner.

Læs også : Frådsede endnu mere end først antaget : Kulturminister fyrede den af på gourmetrestaurant – på din regning

Placeringen af Restaurant Smör inden i selve Nationalmuseet gjorde desuden, at biblioteksfolkene fandt det nødvendigt at tilkøbe en guided rundtur. Hvilket i sig selv betød, at skatteyderne måtte af med yderligere 2.600 kroner.

Dermed løb den samlede regning for konferencen på Restaurant Smör op i 99.706 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*