De mest læste artikler på Journalista.dk i 2020 : Nummer 1 til 5

Del artiklen her:

Igen i år var der stor søgning på historier på Journalista.dk om de udgifter, som først licensbetalerne og nu skatteyderne pålægges at betale til DRs absolutte top.

2020 er efterhånden et overstået kapitel, hvilket gør det naturligt at se tilbage på de artikler, som var årets mest læste på Journalista.dk. Mens vi i går offentliggjorde nummer 6 til 10 på listen over dem med flest kliks, er fokus i dag på nummer 1 til 5.

Listen indledes med historien om Radio Loud, som ud over reelt at være lytterløs, også har haft udfordringer i forhold til det, den statsfinansierede public service-station mente skulle være deres helt store graverhistorie. Nemlig fortællingen om hvor problematisk det er, når unge sender nøgenbilleder til hinanden over nettet. Problemet for Radio Loud var dog, at omkring samtidig med at stationen kørte sin historie, kunne vi her på Journalista.dk offentliggør, at stationens satireredaktør selv gjorde lige præcis dét, der blev udsendt advarsler i mod.

Nummer 4 på listen over de mest læste artikler på Journalista.dk udgøres af Esbjerg Kommune, efter at vestjyderne offentliggjorde en række besparelser. Blandt dem var at byrådet ikke mente, at der længere var råd til at opstille et juletræ. Alligevel var der luft i budgettet til, at borgmesteren kunne rejse noget nær jorden rundt, for at deltage i forskellige møder – hvis afkast i bedste fald fremstår noget tvivlsomt.

 

Stor lønforhøjelse til ministerens kæreste

På 3. pladsen er der blevet plads til Nordjyllands Regionsråd, der ligesom kollegaerne i Esbjerg havde behov for at skære i budgetterne. Beslutningerne om hvordan det præcist skulle foregå, skete dog på et af Nordjyllands bedste hoteller – hvorfra regningen blev sendt videre til skatteyderne. En historie der efterfølgende gik viralt via blandt andet NordjyskE, som ikke kun brugte samme vinklinger, men reelt også samme bilag, som vi havde offentliggjort på Journalista.dk. Hvilket efterfølgende indgik i en podcast om, hvordan store statsstøttede medier bruger vores research, uden så meget som at citere Journalista.dk – og samtidig benægter kendskabet til vores artikler.

Årets næst mest læste artikel her på siden omhandlede Mette Frederiksen, som igennem 2020 har ansat en række rådgivere. Blandt dem var kæresten til en anden minister, hvilket er blevet en ganske pebret oplevelse for skatteyderne. Kærestens forfremmelse til spindoktor for Mette Frederiksen med samme løn som en minister skete endda kort før, at den nyudnævnte spindoktor gik på barselsorlov.

 

DRs generaldirektør årets højdespringer

På Journalista.dk har vi løbende fokus på den måde, som Danmarks Radio forvalter pengene, danskerne hvert år tvinges til at betale til statsmediet. Det drejer sig blandt andet om de lønforhold, som staten tilbyder sine udvalgte mediefolk.

Højest lønnet er måske ikke så overraskende den daglige leder Maria Rørbye Rønn, der har rang af generaldirektør. Også i 2019 sikrede hun sig en ganske fornuftig lønforhøjelse og den fortælling, var den mest læste i 2020 på Journalista.dk.

Går det som det plejer for Maria Rørbye Rønn, har 2020 uden tvivl også været et år, hvor Marie Rørbye Rønn har sikret sig en lønforhøjelse, så hun kommer endnu tættere end før på en årsløn på 4 millioner kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*