De mest læste artikler på Journalista.dk i 2020 : Nummer 10 til 6

Del artiklen her:

Året går efterhånden på hæld og dermed er det også tid til at se tilbage på nogle af de artikler, som har været de mest læste på Journalista.dk i 2020. Det drejer sig blandt andet om en direktør for en skandaleramt radiostation, hvis firma gik konkurs – men hvor det var skatteyderne, der samlede regningen op.

Et af de faste indslag på Journalista.dk er, at vi holder magthaverne op på, hvordan de bruger skatteydernes penge. Ikke kun i forhold til eksempelvis rejser og repræsentation, men også lønningerne, som ledende embedsmænd tildeles.

Det har her i 2020 eksempelvis drejet sig om Hjørring Kommune, hvis kommunaldirektør er blandt Danmarks absolut bedste lønnede kommunale embedsmænd. Det via en årsindtægt på 2.154.940 kroner, hvilket han har sikret sig på trods af, at nordjyderne ifølge eget udsagn har meget store økonomiske udfordringer.

Artiklen om Hjørring Kommunes kommunaldirektør blev den 10. mest læste på Journalista.dk i 2020, og blev lige netop overgået af en anden historie, der også omhandlede de stærkt stigende lønninger indenfor den offentlige sektor. Nemlig i forhold til ansættelsen af Barbara Bertelsen, der i efteråret tiltrådte stillingen som departementschef i Statsministeriet. Hun har tidligere været departementschef for Mette Frederiksen, da den socialdemokratiske regeringschef havde rang af justitsminister. Barbara Bertelsens aflønning er en smule højere end Hjørring Kommunes kommunaldirektør, da hendes samlede årsindtægt står skatteyderne i 2.417.947 kroner.

 

Direktørløn ikke nok til at betale for oprydning i konkursbo

2020s 8. mest læste artikel på Journalista.dk handlede omvendt om Roskilde Kommune, hvis byråd på den ene side fandt det nødvendigt at skære kraftigt ned på udgifterne til sine svageste indbyggere. Det skete kort før at en stor delegation anført af selvsamme byrådsmedlemmer valgte at lægge vejen forbi Oslo, for her blandt andet at se nærmere på både opera og vikingeskibe. Vel og mærke langt fra et rejsemønster, som var specielt for Roskildes politikere og ledende embedsmænd, for blandt de faste rejsemål, har de seneste år også været Grønlands vikingehistorie.

Årets 7. mest læste artikel på Journalista.dk handlede om Ann Lykke Davidsen, der har stået i spidsen for det journalistiske indhold på Radio Loud, siden den reelt lytterløse station gik i luften første gang den 1. april. Inden sin tiltrædelse på stationen med udgangspunkt omkring den fynske lokalradio Radio Diablo, havde hun med begrænset succes forsøgt sig som selvstændigt erhvervsdrivende med fokus på yoga. Succeen var så begrænset at hendes selskab gik konkurs, men på trods af en direktørlønning fra Radio Loud, var det dog ikke Ann Lykke Davidsen selv der betalte for kurator oprydning i konkursboet – den regning sendte hun i stedet videre til skatteyderne.

 

Dan Jørgensen – miljøbevidst minister med forkærlighed for flyrejser og dyre hoteller

Placeringen som den 6. mest læste artikel på Journalista.dk i 2020 gik til Dan Jørgensen i forbindelse med, at den ellers så erklærede klimabevidste socialdemokrat, sendte en stor delegation med flyet til Madrid. Det i forbindelse med COP 25-mødet, der løb af stablen i den spanske hovedstad – efter at være blevet flyttet fra Chile grundet omfattende demonstrationer i det sydamerikanske land. Således viste forskellige ministeriers opgørelser, at Dan Jørgensen i alt havde selskab af 19 embedsmænd på turen til Madrid, hvilket medførte en regning til skatteyderne på omkring 200.000 kroner. Det på trods af at COP 25 blev en fiasko, da der intet reelt kom ud af de mange møder på den iberiske halvø.

Dan Jørgensens forbrug i Madrid, blev dog på Journalista.dk overgået af andre politikere og embedsmænd, der også havde et markant forbrug af skatteydernes penge. Dem kan du læse om i morgen, når vi offentliggør årets 5 mest læste artikler.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*