Dyb tavshed fra storforbrugende regionspolitikere: Nægter at tale om deres Folkemøde-tur

Region Nordjyllands pressefoto af sit regionsråd
Del artiklen her:

Lige så hurtige som medlemmer af regionsrådet i Region Nordjylland og deres ledende emebdsmænd er til at finde rejsekufferten frem og drage til Bornholm, lige så lidt har de lyst til at tale om deres tur til Folkemødet.

En regning til skatteyderne på flere hundrede tusinde kroner.

Det bliver resultatet i forhold til det besøg, som Region Nordjyllands top i skikkelse af regionsrådsmedlemmer og ledende embedsmænd, denne uge aflægger på Bornholm i forbindelse med Folkemødet.

En regning der kommer uanset, at selv samme politikere og embedsmænd igen og igen fortæller om store udfordringer med at få de økonomiske ender til at mødes – og der af følgende behov for store nedskæringer på den traditionelle kernevelfærd.

I alt drejer det sig ifølge aktindsigter udleveret til Journalista.dk fra Region Nordjylland om 30 regionsrådsmedlemmer og embedsmænd, som denne uge er at finde på klippeøen – på skatteydernes regning.

Det drejer sig om :

Lis Mancini 

Susanne Flydtkjær 

Lene Linnemann 

Per Møller 

Pernille Buhelt 

Vibeke Gamst 

Jess V. Laursen 

Morten Klessen 

Peder Key Kristiansen 

Ali Mohamad Hassan 

Pia Buus Pinstrup 

Jørgen Rørbæk 

Lina Hundebøll 

Per Kjeldsen 

Mulle Jensen 

Helena Palsgaard 

Peter Therkildsen 

Jens-Henrik Kirk 

Søren Valgreen Knudsen

Jakob Krogh 

Lis Bjerregaard Riahi 

Anne Bukh 

Kim Mikkelsen 

Eva Sejersdal Knudsen 

Mariane Therkelsen 

Klaus Larsen 

Jan Mainz 

Katrine Mørk 

Jørgen Krogh 

Mette Ankjær Jensen

På Journalista.dk har vi kontaktet alle Region Nordjyllands Folkemøde-deltagere, men kun tre har ønsket at fortælle, hvad formålet med deres Bornholmer-besøg er.

Det drejer sig om Jes Vibech Laursen, medlem af Regionsrådet for Venstre, som i en email fortæller, at hans tur i høj grad handler om demokrati :

Jeg tager afsted til folkemødet for at udvikle demokratiet i Dk og EU : Jeg har tidligere været udpeget som talsmand via Danske regioner i EU igennem 4 år – opgaven med folkemødet går jo på demokrati og oplysning + forhåbentlig ro på “bagsmækken” – og Europa har virkelig brug for stabilitet.

Omvendt forholder det sig for Pia Buus Pinstrup, medlem af regionsrådet for De Konservative, hvis rejse skal ses i lyset af, at hun blandt andet bruger en mulighed hun har for at komme til Folkemødet på regionens regning :

Jeg synes det er relevant at vi som politikere deltager på folkemødet. Jeg er selv inviteret til at deltage i 2 debatter. Jeg deltager personligt selv 1 gang i hver valgperiode. Vi har en regel i Nordjylland om, at hvert medlem af regionsrådet må deltage 2 gange i hver valgperiode. Det giver fin mening, synes jeg. 

Også for socialdemokraten Pernille Buhelt, giver det god mening at drage til klippeøen – specielt set i lyset af, at hun ligesom Pia Buus Pinstrup bruger de muligheder hun har, for at komme til Folkemødet :

I Region Nordjylland har vi mulighed for 2 gange i en periode at deltage i Folkemødet. Det er cirka 4 år siden jeg sidst har deltaget. Det giver os som politikker inspiration til det politiske arbejde at høre forskellige debatter. Jeg skal selv deltage i en paneldebat på Folkemødet.

 

Andre artikler om Region Nordjylland

Region fyrer varme hænder – men beholder flere hundrede kommunikationsmedarbejdere

Region tilbage til normalen : Gyldent håndtryk på 4 millioner kroner til uønsket direktør

Bryder alle normer : Regional direktør stopper – uden millioner af kroner i gyldent håndtryk

Endnu engang : Region sparer på sine syge – men bruger flere hundrede tusinde på Folkemødet

Kendiskunstner scorer 8 millioner kroner for at udsmykke kirkerum – på supersygehus hvor byggeriet sejler

Holdt møde på luksuriøs herregård under 10 kilometer fra kontoret – midt under nedskæringer

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*