Flyvninger på 1. klasse og luksushoteller : Grønlandske embedsmænd fyrer den af på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Der er ingen smalle steder, når den grønlandske elite rejser til udlandet. Det skyldes at den i bogstaveligste forstand lever på 1. klasse, når eksempelvis kinesiske storbyer står på menuen.

– Placeringen i en trendy oase midt i Wujiaochang-distriktet gør, at Hyatt Regency Shanghai er ekstremt velplaceret i forhold til forretningsområdet Hopson International Center. Der er nemlig nem adgang til kontorbygninger, shopping og en lang række forlystelser.

Sådanne kunne en fordansket udgave lyde af den omtale, som hotellet Hyatt Regency i Shanghai giver af sig selv på sin hjemmeside. Her slår den internationale hotelkæde samtidig fast, at det ikke er uden grund, hotellet har status af et egentligt luksushotel. Det skyldes blandt andet, at dets gæster frit kan benytte sig af et wellness-center, hvis swimmingpool har udsigt over millionbyen.

Læs også : Selvstyret betalte for samtalebog med Lars-Emil Johansen – bevilget af hans egne ansatte

Overnatninger på hoteller af denne type, er i sagens natur ikke billige. Alligevel fremstår de som standard for en række grønlandske embedsmænd, når de rejser til udlandet.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos det grønlandske Selvstyre. Herunder i en rejse, som det sene efterår 2017 blev foretaget til blandt andet Shanghai.

Rejseudgifter i forbindelse med grønlandske embedsmænds rejse til Kina i 2017

 

Måneder om at udlevere rejsebilag

Det var dog tydeligvis ikke med Selvstyrets gode vilje, at bilagene blev fremsendt til Journalista.dk. På trods af et lovgivningskrav om udlevering indenfor 10 arbejdsdage, trak det ud i flere måneder. Hvilket først skete efter, at den grønlandske centraladministration blev rykket flere gange, ligesom det også var nødvendigt at indgive en klage til den grønlandske Ombudsmand.

Læs også : Alternativ forsoning : Selvstyret brugte 44.000 kroner på behåret dansk flag

En gennemgang af bilagene synes dog at kunne forklare, hvorfor tilbageholdenheden har været iøjnefaldende. For det var en særdeles dyr rejse, som to ledende embedsmænd fra Selvstyret tog på i perioden mellem den 27. oktober og den 6. november 2017. Således viser bilagene, at alene deres rejseomkostninger stod skatteyderne i 74.303 kroner.

En del af forklaringen på udgiften er returbilletten mellem København og Beijing for den ene af de to embedsmænd, hvilket i sig selv løb op i 22.030 kroner. En pris der mere end indikerer, at han ikke stillede sig tilfreds med en plads i den bagerste del af flyet, men i stedet krævede den bedst mulige komfort.

Læs også : Departmentschef sikrede sig næsten 1,9 millioner kroner i gyldent håndtryk

Det synes også at være kravet, efter at delegationen var nået frem til Shanghai. For her var basen marmorhotellet Hyatt Regency, hvor embedsmændene blandt andet kunne nyde udsigten fra swimmingpoolen – på skatteydernes regning.

Hotelregninger i forbindelse med grønlandske embedsmænds rejse til Kina i 2017

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*